Протестиращи ритат колите на депутатите, напрежението ескалира (видео)

OFFNews 16 август 2013 в 09:59 13011 35

Протестиращите на улица Раковска. Снимка OFFNews
Протестиращите на улица Раковска. Снимка OFFNews

Група протестиращи се опитва да блокира почти единствения подстъп на депутатите към парламента - откъм улиците "Раковски" и "Московска".

Протестиращите посрещат с ритници и силни скандирания колите, в които са народните представители. Жена бе задържана, след като изкриви с ритник вратата на депутатска кола. 

Един от депутатите, който се попита да премине оттам с личния си автомобил, беше бившият здравен министър от ГЕРБ Десислава Атанасова. Протестиращите оградиха автомобила й и започнаха да я освиркват, да блъскат колата и да хвърлят различни предмети по нея. Наложи се депутатката да продължи по посока бул. "Дондуков" за да намери друг начин да стигне до работното си място.

Напрежението ескалира още повече при появата на кордона на премиера Пламен Орешарски. Хората се опитаха да блокират пътя му, като в същия момент полицай с внушително телосложение буквално повали с един удар мъж на тротоара.

Тази група роми не допусната през блокадата, за да се присъедини към контрапротеста Тази група роми не допусната през блокадата, за да се присъедини към контрапротеста

Макар да варди много зорка протестиращите, полицията безпроблемно допусна група роми през блокадата и те се отправиха към храма "Ал. Невски".

Наш репортер чу полицията да призовава за още подкрепления на конфликтната точка.

 

Протестиращи ритат колите на депутати:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews