Бойко: Станишев е изнервен, защото е под чехъл

Нели Чолашка 16 август 2013 в 12:20 5011 15

Бойко Борисов и Сергей Станишев в парламента. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов и Сергей Станишев в парламента. Снимка: БГНЕС

Сергей Станишев е изнервен, защото е под чехъл. Под чехъл е от човека, който реално управлява БСП - Моника Йосифова, обяви Бойко Борисов след словесен сблъсък с лидера на БСП в пленарна зала.

Малко по-рано Станишев обяви, че акъл от Бойко Борисов не иска и го обвини, че се държи като в детска градина.

Изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов срещу Станишев при дискусията по президентското вето бе принудително прекъснато от председателя на парламента Мая Манолова, а след това тя не му разреши да се изкаже след изявление на лидера на социалистите..

Борисов пресрочи парламентарното си време и не успя да доизкаже критиките си към лидера на левицата.

"Сега разбирам защо Станишев не е премиер - той сложи Орешарски да му бере срама", каза Борисов.

В отговор на критиката на Станишев за изтегления в началото на годината дълг от 800 милиона лева, бившият премиер подчерта, че парите са платени от Брюксел още на 4 април (това бяха евросубсидиите за земеделските производители, които те поискаха от правителството авансово).

В отговор на многобройните изказвания от левицата и "Атака", че във ветото си президентът Плевнелиев следва партийната линия на ГЕРБ и е безпринципен, Борисов се обърна към Станишев: "Аз не съжалявам, че нашата партия излъчи президента. Но съм сигурен, че неговият предшественик Първанов истински съжалява, че е сложил Вас за свой заместник начело в БСП".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!