Европейският парламент опроверга КТБ, че налага цензура на Фейсбук

Последна промяна на 31 юли 2013 в 10:43 5855 11

Цветан Василев, мажоритарният собственик на КТБ
Цветан Василев, мажоритарният собственик на КТБ

Европейският парламент опроверга Корпоративна търговска банка на Цветан Василев по случая "Виолета Станичич". ЕП не въвежда нови правила за поведение в социалните мрежи заради писмото от банката, в което се иска налагане на цензура заради коментар във Facebook.

Това става ясно от отговор от и. д. ръководител на Информационното бюро на Европарламента в България Теодор Стойчев до OFFNews.

КТБ поискаха ЕП да накаже титулярния ръководител на Информационното бюро в България Виолета Симеонова-Станичич, която "уронила престижа на банката" чрез коментар в личния си дневник във Facebook. Става въпрос за неин коментар по повод публикации в западните медии за кризата в Кипър, която се отразила на VTB Capital – банка, която е партньор на българската КТБ. В поста си Станичич посочва, че в КТБ са голяма част от държавните пари.

Заглавието на прессъобщението на КТБ.От банката се похвалиха в прессъобщение, че "Европейският парламент въвежда указания за поведение в социалните медии след сигнал от Корпоративна търговска банка АД".

Въпросните указания са в ръководство за лична употреба на социалните мрежи за служители, работещи в Генералния секретариат на Европейския парламент.

OFFNews изпрати запитване до Информационното бюро на ЕП в София. Отговорът на Стойчев е повече от категоричен: "Ръководство не е пряко следствие от сигнала на Корпоративна търговска банка", пише той.

"Ръководство, както други подобни в много институции и компании, има общ характер и определя границите на професионално и лично използване на социалните медии", допълва Стойчев.

От ЕП отказват да го предоставят на OFFNews с мотива, че това е документ за вътрешно ползване.

"На госпожа Виолета Станичич не са наложени никакви санкции от страна на администрацията на Европейския парламент", категоричен е още Теодор Стойчев.

Вчера пред OFFNews Виолета Станичич обясни, че публикацията й не е била целенасочена атака към КТБ. Тя сподели и притесненията си, че постът е публикуван в личния й профил, който е достъпен само за приятелите й.

" Тъй като  г-н Цветан Василев или служители на КТБ, за съжаление не са в кръга на приятелите ми, за мен е мистерия как, кой, колко често и с какви ресурси и мотивация следи личните ми постове и разговори във Фейсбук. Както и дали това се отнася само за мен или по-широк кръг от български личности", коментира Станичич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.07 2013 в 17:09

Банкянския шлангаджия е просто един декламатор, гол проводник с който да дадеш на късо националната система. Не забравяйте, че не го искат дори и за виночерпец на трапезата си. В "ония" години, напуснал системата стоеше вечер пред бариерата на р-т "Мираж" и им охраняваше колите. Друг показателен факт е прозвището му, получено пак в "ония" години. Спорно е кой му е кръстникът точно, но съм готов да се обзаложа, че е от "сик".

31.07 2013 в 15:21

Именно. КТБ дръпна най-много при ГЕРБ, а сега си мълчат за Пеевски и обяснението на Боко защо не извади държавните пари е: щяла да колабира банковата система. От една банка трудно ще колабира цялата система, още повече че нейните пари ще отидат в другите банки, т.е. само тая банка щеше да колабира, а явно Боко не трябва да позволява това да се случи.

31.07 2013 в 13:56

Ей, този изглежда като втори братовчед на бат' Сали от Парламента. В този кръг КТБ само грозни ги събират. Ирена Кръстева, Пеевски, Василев - всичките като картини на Гоя. Само Бареков красив. Красив като Дюрекс. То не, че “Капитал“ са много хубави - Прокопиев мяза на средношколец, който прекалява със самозадоволяването. Най-добре в Арена Армеец да сглобят кечистки подиум с всички атрибути - маси, столове, стълби и т.н., и да пуснат двата кръга да се бият отборно. Ако има нещо забавно в кеча, то е когато съотборниците почнат да се бият и по между си. Сигурен съм, че ще стигнат до там, а накрая, каквито са злобни жив олигарх няма да остане. Ползата от това мероприятие ще е двойна - ще покажем пред Европа, че взимаме крути мерки срещу олигархията, а с приходите от билети и телевизионни права ще закърпим бюджета без увеличение на дефицита.

31.07 2013 в 13:21

Не е длъжна да го знае. А и е права - откъде накъде ще се позовават на такава информация, че чак да се жалват в ЕС от нея! Нагло, не ами безобразно!

31.07 2013 в 13:09

Схватката И.Прокопиев-Цв.Василев става свирепа. Ще има доста косвени жертви.

31.07 2013 в 12:30

Я де не се отваряш че ще ти пратя Кутев да те млатне с едно паве по главата.
5-10к чисто на месец. Ся не е кой знае к'во ма се справям.

31.07 2013 в 12:26

Не ме брига мустакатия, сал парите на държавните предприятия да се пораздвижат и напуснат блатясалата дпс-евска банка! От там насетне, да ходи да изнася лекции при Мони чикията. Ако иска и Джиджи да цунка, негова си работа.
Гербавите, вижте колко държавни парета има края на 2009г в банката му, и колко края на 2012. Мале-е-ййййй, голяма лапане е паднало! Ако и да се прокламира усърдно "новия морал" в политика. И си опичайте акъла на следващите узбори!
Зер разлика между кутетата и боковците никаква!

31.07 2013 в 12:25

кой си ти че да казваш кой кого да трие? Нали говорим за цензура!
Не си навличай гнева на ЗЕЛЕНИТЕ ПРОКОПИЕВИ БИВОЛИ, ЗАЩОТО ПРОТЕСТА Е НАШ И ЩЕ ГО НАСОЧИМ В ПРАВИЛНА ПОСОКА!
Едно въпросче - ти на каква заплата си по форумите, се питаме ние?

31.07 2013 в 12:09

OFFNews, този спокойно можете да го изтриете... :)

31.07 2013 в 12:07

от това което прочетох по горе никъде не става ясно, че ЕП е опровергала официалното съобщение на КТБ. Напротив, става ясно че сайта OFFNEWS ни подкрепя нас - ЗЕЛЕНИТЕ ПРОКОПИЕВИ БИВОЛИ, защитава нашите тези и ни подкрепя в битката срещу КТБ. Давайте още по-смело - ние сме с ВАС! OFFNEWS+ЗЕЛЕНИ ПРОКОПИЕВИ БИВОЛИ=победа над КТБ! Нека заедно творим още по мъдри и неверни заглавия и само така ще потвърдим максимата: "една лъжа повторена 100 пъти, малко хора ще ни повярват,че е истина"!
*Довечера при ЗЕЛЕНИЯ транспарант в началото на протеста ще се раздават хонорарите за отличниците от нас - ЗЕЛЕНИТЕ ПРОКОПИЕВИ БИВОЛИ!
 
X