Стойнев отговори на Дончева: Не съм от ничий кръг, ще изтеглим парите от КТБ

23 юни 2013 в 12:43 2649 1

Драгомир Стойнев. Снимка: БГНЕС
Драгомир Стойнев. Снимка: БГНЕС

Няма да се съобразявам с никакви кръгове, заяви министърт на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в предаването "Неделя 150" на БНР в отговор на твърдението на бившата депутатка Татяна Дончева, че той принадлежи на кръга на Корпоративна търговска банка (КТБ).

Очаквам, че върху това правителство ще има какви ли не предположения. Аз така или иначе съм член на БСП, участвам в правителството и съм избран от Пламен Орешарски, така че не смятам за нужно да се оправдавам на всякакъв род атака, каза министърът.

По темата с концентрацията на държавни капитали в КТБ Драгомир Стойнев обяви, че до месеци парите на държавните предприятия ще бъдат разпределени в различни банки:

"Както знаете, министър–председателят ясно и категорично заяви, че трябва да има преглед на абсолютно всички държавни средства в частни банки. Това конкретно означава, че тези средства ще бъдат изцяло преразпределени в близките месеци. Така че ние сме започнали един процес, при който да има пълна прозрачност и българските граждани да знаят къде държавните дружества си държат парите. Това означава, че ако има огромен финансов ресурс, концентриран в тази банка, аз гарантирам, че до месеци този финансов ресурс ще бъде изтеглен и разпределен по един справедлив начин в други търговски банки."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!