Евелин Благоев е новият шеф на Агенцията по лекарствата

Вероника Шербанова 29 октомври 2012 в 14:48 2700 0

Евелин Благоев е новият шеф на Изпълнителната агенция по лекарствата.
Евелин Благоев е новият шеф на Изпълнителната агенция по лекарствата.

Евелин Благоев е новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ). Той замени Александър Янков, който напусна поста си на 11 октомври. 

Новият шеф на ИАЛ беше представен официално от министъра на здравеопазването Десислава Атанасова. 

Евелин Благоев е лекар, завършил в Медицинския институт във Варна. Работил е повече от 15 години във фармацевтичната компания "Бьорингер Ингелхайм" във Варна, като през последните години е бил национален мениджър продажби.

Атанасова обясни, че съпругата на Благоев Елена е работила за различни фармацевтични компании, сред които и "Либра ЕАД", където е заемала поста административен директор. Елена Благоева е собственик на дружество с еднолична отговорност от началото на тази година. 

По информация на в. "Труд" Евелин Благоев е близък до фармацевтичния бос Веселин Марешки. Смята се, че съпругата му Елена пък е била служителка на Марешки.   

Бившият шев на ИАЛ Александър Янков напусна на 11 октомври. От Министерството на здравеопазването посочиха като причина за оставката на Янков "лични причини". Смята се обаче, че причината бившият изпълнителен директор на ИАЛ да бъде отстранен, са близките му отношения с депутата от ГЕРБ и бивш председател на на здравната комисия в парламента Лъчезар Иванов. 

Лъчезар Иванов беше отстранен от всички ръководни постове в ГЕРБ и здравната комисия след скандала заради опита му да спре репортаж за негов приятел митничар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!