Решават проблема с лекарствата на военнопострадалите

20 октомври 2012 в 13:56 1184 0

Постоянният секретар на отбраната Николай Милков. Снимка: БГНЕС
Постоянният секретар на отбраната Николай Милков. Снимка: БГНЕС

Във вторник ще излезе наредбата на Министерството на здравеопазването, която решава проблема с лекарствата на военнопострадалите. Това съобщи постоянният секретар на отбраната Николай Милков пред близки на загинали в мирно време войници, цитиран от БНР.

От няколко месеца заради нормативни неуредици военно пострадалите не могат да получават полагащите им се лекарства и това беше един от основните проблеми, които поставиха пред представители на институциите по време на панихидата в памет на загиналите в мирно време войници.

Панихидата се отслужва на този ден вече 17 години. По неофициални данни, над 500 са младежите, загинали по време на военна служба през последните 20 години. За голяма част от тях все още не се знаят истинските причини за смъртта им, а делата приключват по давност, споделят огорчението си близките.

На панихидата в памет на загиналите дойдоха представители на Министерството на отбраната и на президентската администрация. По късно днес те ще се срещнат с военно пострадалите, за да им разяснят социалните облекчения, които имат право да ползват. Сред тях са ежегодна еднократна финансова помощ, безплатно пътуване в градския транспорт и ползване на почивните станции на военното ведомство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови