Джоузеф Доу: Магистралите дават храна

07 април 2013 в 14:24 1996 9

Джоузеф Доу, председател на парламентарната група на ЕНП в Европарламента СНИМКА: БГНЕС
Джоузеф Доу, председател на парламентарната група на ЕНП в Европарламента СНИМКА: БГНЕС

Лидерът Парламентарната група на Европейската народна партия Джоузеф Доу определи като несъстоятелно твърдението на социалистите, че асфалтът не се яде.

Той изнесе реч по време на Националната конференция на ГЕРБ в зала Арена Армеец в София.

Той определи твърдението на БСП като недалновидно, защото с инфраструктурните проекти, каквито са магистралите, е дадена работа на повече от 5000 души. "Видях километрите магистрали и метрото – браво на вас", каза Доу, обръщайки се към Борисов. Той обясни, че тези работни обекти дават храна на работещите по строителните обекти и стимулират развитието на бизнеса. "Като гледам старите разбити пътища в страната, оставени така с години, питам се, дали някой друг не е ял асфалт", каза Доу.

Той се обърна към лидера на ГЕРБ Борисов, като го похвали за това, че партията не се е "заиграла с хората" и правителството не е рискувало да съсипе националния бюджет. 

Подкрепяли сме партията ви и ще продължим да ви подкрепяме, скъпи Бойко Борисов, каза още Доу. Ще спечелите изборите през май, убеден съм каза още той.

По време на конференцията бяха прожектирани филми с откриването на инфраструктурни обекти и срещи на Бойко Борисов с европейски лидери. Близо час и половина продължиха обръщенията на европейски политици, както и бившият премиер на Турция Месут Ялмъз от трибуната на Арена Армеец.

Генерарлния секретар на ЕНП Антонио Лопес Бойко определи в речта си Борисов като държавник, който мисли за идните поколения. ГЕРБ е превърнал България в предсказуем партньор и това не е триумф на една личност, а на целия български народ, смята Лопес. Според него ГЕРБ е отговорил мъдро на безпокойството на гражданите. В икономическо отношение са направени усилия за контрол на публичните средства. Социална,  икономическа и политическа стабилизация на страната е пътят който ГЕРБ избра, каза още той. По думите му в правителството на ГЕРБ е открило нови работни места и е създало условие за устойчиво развитие на малките и средни предприятия. 

В конгресните материали, които бяха поставени на местата на гостите имаше комплект знаме, балон, ключодържател с логото на ГЕРБ, както и кратък отчет, карти за игра и бонбон.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!