Две българчета поругаха портрет на будител

Вероника Шербанова 03 декември 2012 в 11:45 10390 15

Две българчета поругаха портрет на будител. Снимка: Facebook
Две българчета поругаха портрет на будител. Снимка: Facebook

Нова снимка с поругаване на български ценности беше разпространена в социалната мрежа Facebook, съобщи dnes.bg. 

Две българчета – момче и момиче, показват среден пръст пред портрет на будител, на който са изписани стиховете „Върви, народе възродени“ на Стоян Михайловски. 

Все още не е ясно къде и кога е направена снимката. Не са ясни и имената на децата.

Разпространената в социалната мрежа снимка бързо разбуни духовете. Това, че двете деца са от български произход, възмути най-вече притежателите на профили във Facebook.

„Това не е монтаж и гордите персонажи не са цигани. Те не са облечени зле. Те са добре отгледани, не са гладни. Те не са позирали за пари. Те не са неграмотни! Но те нямат ценностна система“, се казва е един от коментарите под снимката.

Тя беше разпространена месец след като трима ученици от ромски произход пуснаха във Facebook кадри, на които правят неприлични жестове върху портрети на цар Симеон Велики, Васил Левски и княз Борис I.

Тогава ромите, ученици в Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски“ в Добрич се оправдаха, че не знаели чии са портретите и се снимали, за да станат известни. Те бяха наказани с най-тежката възможна мярка – преминаха от редовна в самостоятелна форма на обучение, а двама от тях ще положат и 40 часа обществено полезен труд.

През май група от четирима роми оскверниха българско гробище и след това публикуваха снимки, за да се похвалят с постъпката си във Facebook.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews