Реформаторският блок: Кабинетът започна да удря, за да защити мафията

Елица Мартинова 24 юли 2013 в 15:17 3237 10

Радан Кънев. Снимка: dsb.bg
Радан Кънев. Снимка: dsb.bg

"Когато от мафията разбраха, че техните интереси са засегнати, те преминаха в насилие. Органите на мафията могат да са безразлични, могат да са насмешливи, но когато става въпрос за джоба на господарите им, те удрят. Правителство, което удря, за да защити мафията, няма никакви седмици пред себе си."

Това заяви на пресконференция на Реформаторския блок лидерът на ДСБ Радан Кънев, като подчерта, че кабинетът трябва незабавно да подаде оставка и няма как да управлява до май 2014 г.

По-рано днес председателят на БСП Сергей Станишев заяви, че демонстрантите не протестират заради промените в бюджета, защото самите те не разбират нищо от тази тема.

Според Кънев обаче единствените, които не са наясно с темата, са управляващите. По думите му БСП нямат никакви аргументи в полза на предлаганите актуализации.

"Властта става все по-нелегитимна, грешките все повече се наслагват. Те го усещат и го знаят. Колкото по-арогантна и неглижираща става властта, колкото по-размита става тяхната политика, колкото повече се протакват промените в Изборния кодекс, толкова повече се скъсява животът на управлението и се нагнетява напрежение", заяви Корман Исмаилов, който оглавява Коалиция "Свобода и достойнство".

Според лидера на "Движение БГ" Меглена Кунева протестът е преминал в нова фаза, след като управляващите за пореден път са доказали, че не зачитат мнението на гражданите. Според бившия еврокомисар партиите в парламента отново са демонстрирали невъзможност да предложат изход от политическата криза в страната.

Партиите от Реформаторския блок излязоха с обща позиция около снощните събития пред парламента. В нея те посочват, че ще се противопоставят категорично на опитите за поемане на нов държавен дълг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!