ДПС заделило 800 000 лв., за да вкара депутат от Враца

12 април 2013 в 10:18 5461 8

Венцислав Лаков,
Венцислав Лаков, "Атака".

Движението за права и свободи е заделило внушителните 800 000 лева за покупка на гласове, за да вкара свой депутат от листата си във Враца.

Както е известно, градът на Ботев няма турско население и досега никога от там не е бил избиран народен представител от ДПС. На изборите на 12 май движението ще разчита най-вече на ромски гласове, за да бъде избран първият в листата на партията - Камен Костадинов.

За подготвяната изборна търговия алармира кандидатът на "Атака" за Враца и Ловеч Венцислав Лаков. В личен разговор депутат от ДПС му разказал схемата. Той обяснил, че партията иска "да си разшири региона" и за това ще разчита на многобройното бедно ромско население. Северозападът, част от който е и Врачанска област, е официално най-бедният регион в Европейския съюз.

Според моята информация цената на глас за парламентарните избори много ще се покачи, в Бяла Слатина тя ще достигне 200 лева на човек, посочи още Лаков.

По непотвърдена информация парите за ДПС-вота ще бъдат разпределени чрез бившия кмет на село Галиче (община Бяла Слатина) Ценко Чоков. Той нашумя с това, че връзвал на стълба на мегдана заподозрени в кражби свои съселяни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови