15 души в ареста след погрома на БФС

30 юни 2013 в 13:05 3186 1

Погромът над сградата на БФС. Снимка: Булфото
Погромът над сградата на БФС. Снимка: Булфото

15 души са задържани тази сутрин от служители на СДВР във връзка с вчерашния погром над офиса на централата на БФС, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Към момента в СДВР са доведени и задържани 15 души. Провеждат се разпити, които ще определят процесуалното им качество в образуваното досъдебно производство (извършители или свидетели).

Всички материали по случая са докладвани в Софийската районна прокуратура по компетентност. Продължава работата на полицията за издирване на други участници в инцидента.

Вчера, около обяд, фенове на столичен футболен клуб са се събрали в района на езерото „Ариана“. Друга част от тях са се движели по ул. „Цар Иван Асен II“. Около 12.00 часа двете групи са се събрали пред централата на Българския футболен съюз и са започнали да хвърлят камъни, предмети и пиротехнически изделия. Навременната намеса на полицията е предотвратила нанасянето на по-сериозни щети върху сградата на БФС.

Пред "Фокус" главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров обясни, че полицията е предотвратила опит за палеж на сградата на БФС. „Феновете на ЦСКА са извършили акт на нападение срещу сградата на БФС. Действията на полицията са предотвратили по-сериозни инциденти. В момента на пресичане на действията на нападателите от полицията вече е имало лица, които са били вътре в сградата на футболната централа. Някои лица са палили факли в сградата, като така са предприели действия на разрушаване на инвентара и оборудването на сградата”, обясни Лазаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови