Депутатите очаквано избраха Иво Атанасов за член на СЕМ

Последна промяна на 17 юли 2013 в 12:43 2238 4

Иво Атанасов
Иво Атанасов

Депутатите очаквано избраха Иво Атанасов за член на Съвета за електронни медии от квотата на парламента.

Освен Атанасов имаше и още една кандидатура - на главния юрисконсулт на "Вестникарска група България" Радомир Чолаков. За Атанасов гласуваха 102-ма от 106 депутати в залата.

Кандидатурата на Атанасов беше внесена от Мая Манолова. Тя обяви, че и другият кандидат има добра биография и добър опит.

Чолаков беше предложен от Петър Курумбашев, който призна от трибуната, че кандидатурата е обречена, защото има политическо решение да се гласува за Иво Атанасов.

Антон Кутев обяви, че няма никакви политически нареждания за кого да се гласува.

Георги Кадиев, който често гласува срещу решенията на парламентарната група, обяви, че както винаги ще гласува по съвест и ще подкрепи Иво Атанасов.

Явно при липсата на опозиция се раждат конфликти в самата БСП, коментира Мартин Захариев.

Мая Манолова също каза, че е направила предложението за Иво Атанасов и ще гласува за него по съвест.

"Зная, че на всяко назначение се гледа под лупа и ако не бях убедена в неговата честност и компетентност, нямаше да го предложа. С него често сме влизали в спор", коментира депутатката от БСП.

Иво Атанасов е бивш народен представител от БСП и бивш председател на медийната комисия в парламента. 

Депутатит побързаха да вкарат свой представител в СЕМ за финала на конкурса за нов генерален директор на БНТ. Името на новия шеф на държавната телевизия ще стане ясно на 26 юли.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.07 2013 в 20:56

Пълни глупости са това за Валери Тодоров и манипулации. Той стабилизира радиото, не остави дефицит, ремонтира сградите и студиата, изобщо градеше. Анкова е тази, която има дефицит в БНТ и която е в лятна схема от юни. Къде са парите. Не манипулирайте хората с тъпи трикове. Те няма да прикрият некадърността на Анкова. БНТ само ще спечели от избора на Тодоров, дано да имат късмет!

18.07 2013 в 13:45

Те ако продължават да мажат с лайна отгоре върху кашите на герб хептен никога няма да се оправим. Кур за вас - свобода за нас!

17.07 2013 в 16:15

Айде да почват да работят вече, че кашите на ГЕРБ лесно няма да се оправят

17.07 2013 в 14:45

Сега гнЪсния комунист ще започне да натиска телевизиите да не предават протестите! Прозрачни и нагли...ОСТАВКА, боклуци!