БСП праща Иво Атанасов в СЕМ

Последна промяна на 02 юли 2013 в 08:01 2413 2

Иво Атанасов

Иво Атанасов ще е кандидатурата на Народното събрание за член на Съвета за електронни медии, съобщи "Стандарт".

Атанасов е своеобразен парламентарист-ветеран от област Кюстендил - 4 мандата е бил депутат от БСП.

Той беше медиен съветник на Георги Първанов във втория му мандат като президент.

Също като с назначението на нов шеф на ДАНС, което им изигра лоша услуга, от БСП се разбързаха и с избора на член на СЕМ от квотата на парламента.

Предложението за нови правила за номиниране на член на съвета от квотата на парламента беше внесено от Антон Кутев (БСП) на 25 юни, а на 27 юни бе представено в пленарната зала от председателя на комисията Стефан Данаилов.

Процедурата предвижда само народните представители да могат да издигат кандидати, а не например това да става и по инициатива на граждански и професионални организации.

Според критериите кандидатите трябва да имат професионален опит в сферата на електронните медии и съобщения, журналистиката, правото и икономиката, а Атанасов отговаря на тези критерии.

Това бързане с новия член на СЕМ идва в разгара на конкурса за нов шеф на БНТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.07 2013 в 10:30

Каква цензура?! Я се поразходете по екраните на някои тв-та и обяснете каква цензура има за транслациията на всякакви глупости от щатни водещи и "гостуващи експерти" или "случайно" избрани "зрители" или "граждани"! Това е пример за пълна вакханалия на "правилната" цензура! Проблемът за българите е, че те вече всички те "съгрешиха и непотребни му станаха", а "новите умници" още не са "избрани"!

02.07 2013 в 09:09

От другия понеделник по БНТ ще говорят за протести само ако те се провеждат извън територията на РБ. Да ни е честита новата цензура