Дайнов: Протестите ще дадат резултат до края на другата седмица

Елица Мартинова 24 юли 2013 в 16:41 7688 29

Евгений Дайнов. Снимка: БГНЕС
Евгений Дайнов. Снимка: БГНЕС

До края на другата седмица ще разберем и ще имаме някаква яснота какъв ще бъде политическият резултат от протестите, коментира пред „Фокус“ политологът Евгений Дайнов.

По думите му политическият ефект от демонстрациите може да бъде незабавно оттегляне на кабинета или оставка през пролетта на 2014 г.

Дайнов е категоричен, че правителството няма да се задържи за цял мандат.

„Въпросът не е дали ще подаде оставка, а кога. Връщайки се последните 25 години назад, в близката седмица това зависи от реакциите на протестиращи и на политическите сили“, смята политологът.

Той допълва още, че протестите тепърва ще търпят развитие. Дайнов очаква известно затишие след снощи, позовавайки се на последователността на демонстрациите през 90-те години.

„В България много се говори за традиции, които трябва да се уважават. Последния четвърт век имаме традиция протестиращи граждани да блокират парламента. Вчера видяхме за четвърти или за пети път, ако броим по протестни години, а ако броим по случки – може би за 30-и път, блокада на парламента. Това е стара българска традиция, което неминуемо щеше да се прояви“, смята Евгений Дайнов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!