Британците в ужас: 120 000 българи и румънци вече са на Острова

Александра Маркарян 27 март 2013 в 09:23 3587 10

Истерията заради отпадащите ограничения за работа за българи и румънци във Великобритания от 1 януари и страховете за нова вълна от имигранти на Острова продължават да се подклаждат. Ново официално изследване, публикувано в британския Daily Mail днес, показва, че приблизително 120 000 румънци и българи вече са се преселили във Великобритания.

Те са се заселили на Острова въпреки съществуващите ограничения за работа за румънци и българи, пише британското издание.

 Данните за 2011 г. показват, че миграцията към Великобритания - на нива около 30 000 души годишно - е започнала с приемането на двете страни в Европейския съюз, пише Daily Mail.

Истерията във Великобритания продължава, въпреки че данните доказват, че най-големите групи имигранти на Острова не са българи и румънци.

1 милион са имигрантите във Великобритания от Източна Европа. От тях само 119 101 са румънци и българи. По-голямата част са румънци - паспорт от северната ни съседка показали 73 208 души. 45 893-ма са казали, че са родени в България, но не и че са българи по националност.

Статистиката сочи, че най-голямата група имигранти е полската - 588 082-ма поляци живеят на Острова. Втората по големина група е на литовците (104 676), на трето място са румънците. Изданието не цитира на кое място е България, но подчертава, че почти всички българи и румънци са пристигнали след приемането на двете страни в ЕС.

Daily Mail допълва, че в някои области един от 10 души население е гражданин на една от двете източноевропейски страни.

Най-голямата концентрация на имигранти е в Бостън, графство Линкълншир в Източна Англия. Там 10.7% от населението са хора, дошли от България или Румъния.

Изследването не включва броя (около 22 000 ) на сезонните работници.

Данните бяха огласени във време на растящо политическо напрежение по въпроса за имиграцията и на страха от нахлуването на българи и румънци във Великобритания следващата година, от когато ограниченията за работа за тях отпадат, пише изданието.

По-рано тази седмица британският премиер Дейвид Камерън се опита да убеди гласоподавателите, че ще ограничи потока от имигранти чрез рестрикции, отнасящи се до получаването на социални помощи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!