Aнглия реже безплатния лекар и дом за емигрантите ни

24 март 2013 в 10:24 3360 9

Дейвид Камерън. Снимка: ЕПА/БГНЕС
Дейвид Камерън. Снимка: ЕПА/БГНЕС

От догодина новите българските емигранти във Великобритания може да загубят правото си на безплатен личен лекар и общински жилища.

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън ще използва речта си на 25 март, за да обяви, че правителството трябва да предприеме нови твърди мерки, тъй като страната се е превърнала „лесна плячка” за имигрантите по време на управлението на лейбъристите, съобщава британският вестник „Дейли телеграф”. "Дейли мейл" разкрива, че мерките включват плащане при посещение при личен лекар и забрана за получаване на общинско жилище до 5 години след установяването във Великобритания.

Речта ще даде отговор на дългоочаквания отговор на въпроса как и дали Великобритания ще се опита да спре вълната от български и румънски имигранти. Опасенията на Острова са, че след отпадането на ограниченията за работя и пребиваване в страната през 2014 г., лавина от нови имигранти ще потърсят нов дом в Обединеното кралство.

По време на изявлението  премиерът ще обещае да сложи край на сегашната ситуация, при която чужденците се възползват от социалната система, без да влагат нищо в нея, разкриват медиите. По този повод се очаква Камерън да заяви, че „културата за получаване на нещо за нищо” е недопустима.

Новият твърд подход, който ще се понрави на дясното крило на партията на премиера, идва след поражението на консерваторите на изборите в Ийстли, където торите бяха победени от либералдемократите и от Британската партия за независимост (ЮКИП), а имиграцията се очерта като най-горещата тема за гласоподавателите.

Премиерът възнамерява да въведе законите по двата въпроса в следващите няколко месеца въпреки вероятността за силна опозиция от страна на лейбъристите.

Имигрантите ще бъдат оставени на края на опашката за социални жилища, пише и вестник „Сън”. Премиерът Дейвид Камерън възнамерява да внесе законови промени, за да осигури предимство на семействата, които живеят в страната от години. Сред предвидените мерки е затягането на правилата за достъп до здравеопазването, социалните помощи, правната помощ и други услуги, поддържани с парите на данъкоплатците, добавя изданието.

Според новите правила при отпускането на общинско жилище кандидатите ще трябва да преминат тестове за пребиваване. Само тези, които са живели в дадената община за период от 2 до 5 години, ще бъдат включени в листата на чакащите.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!