Никакъв шанс за имигрантите на Острова, ако не знаят английски

25 март 2013 в 22:31 3653 6

Дейвид Камерън. Снимка: БГНЕС
Дейвид Камерън. Снимка: БГНЕС

Хората, които идват във Великобритания, не трябва да очакват да получат нещо в замяна на нищо. Достъпът до социални помощи не е автоматично право, а е нещо, което имигрантите трябва да заслужат.

Това заяви в понеделник в Ипсуич премиерът на Великобритания Дейвид Камерън. Изказването му идва година преди да изтекат ограниченията на ЕС върху достъпа на румънците и българите до пазара на труда, отбелязва Би Би Си.

Британският премиер изтъкна, че имигрантите ще бъдат лишавани от помощите си при безработица след шест месеца, освен ако не докажат, че имат реален шанс да си намерят работа.

Познанията на имигрантите по английски ще бъде смятани за решаващи дали човек има реален шанс да си намери работа, обясни Камерън.

Великобритания ще вземе мерки и за прекратяването на "здравния туризъм" - гражданите на страни извън ЕС ще трябва да докажат, че имат здравна осигуровка, преди да бъдат приемани за лечение.

Правителството има и нови изисквания към чакащите за общински жилища в общините. За да се впише в тях чужденец, той ще трябва да е живял в съответния район най-малко две години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови