Борисов: Всички ще си плащаме заради лъжите на Станишев

04 юли 2013 в 13:27 2816 36

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Българите трябва да знаят, че за съжаление, всички ние ще платим затова, че се подведохме по лъжите на Станишев и компания. Това каза пред “Фокус” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него България е една от държавите в ЕС, която ще получи повече пари за новия програмен период на европейските средства, въпреки лошо усвояване предните години.

„Сега, когато виждат нестабилната политическа обстановка, неумението да се управлява, изцяло роднинските назначения и назначенията на приятелски кръгове в това правителство, един по един, за съжаление, траншовете към България ще спрат. За съжаление, след това и ние няма да можем да възстановим тези пари; те са безвъзвратно изгубени за българския народ”, каза още Борисов. По отношение на предвиденото намаление с половин милиард евро на средствата за България по Програмата за селските райони в следващия програмен период, Бойко Борисов заяви, че "всеки ден на това правителство означава десетки милиони преки загуби".

„На Европейския съвет аз защитих за България 2,5 милиарда евро за нашите селскостопански производители. Те много се радваха на това, защото това са пет милиарда лева отгоре живи пари, които ще се изсипят в българското земеделие.

"Да им отрежат един милиард лева, това е да им отрежат обновяването с нови трактори, комбайни и машини в следващите години, като цяло. На вниманието на протестиращите и на българския народ като цяло трябва да е, че вече тези 30 дни управление на това правителство, ако се разделят на един милиард, ни струва десетки милиони на ден. И това е само началото на спирането на парите за България. Първо – там няма кой да преговаря; хората са лишени от авторитет, те самите тук не знаят – кой е министър, кой е заместник-министър (виждате, че научават от пресата)”, каза Бойко Борисов.

Тези причина са и поводът Орешарски да иска заеми и актуализация на бюджета. „Защото, когато губиш тези пари, отнякъде те трябва да се компенсират, а това може да стане от вътрешния бюджет”, каза Бойко Борисов.

Бойко Борисов използва интервюто пред "Фокус" и за да попита "какъв е този министър, на новосформирано министерство - за инвестиционните проекти, който има коли, секретарки и харчи луди пари, а вече 30 дни не е направил нито едно изявление; не се знае какво работи и – какво ще работи."

„Това, което съм построил за тези 4 години, ще остане единственото за дълги години напред, на което българите ще се порадват. В следващите години няма да има, няма да се откриват нито южни тангенти, нито метро, нито Дунав мост 2… „Тракия” и „Люлин” ги направихме; ще довършат двата лота на Яна и на магистрала „Струма” и толкова”, каза още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!