Бойко обяви видна ГЕРБ-ерка за лице на протеста

19 февруари 2013 в 13:52 11199 24

Даниела Пеловска. Снимка: БГНЕС
Даниела Пеловска. Снимка: БГНЕС

На извънреден брифинг днес премиерът Бойко Борисов представи приближената до ГЕРБ Даниела Пеловска, като лице на протеста.

От справка на сайта на Столична община става ясно, че дъщеря й арх. Павлета Пеловска е назначена за зам.-кмет по устройството на територията, район „Изгрев“. Синът на Пеловска пък - Васил Руменов Пеловски, през 2010 г. печели конкурс и е назначен като юристконсулт в Столична община.

Според източници на Биволъ Пеловска е близка с премиера Борисов и той често се консултира с нея по телефона. На днешната пресконференция Пеловска излезе “от прикритието” и се яви на журналистите като опозиционер. 

Самата Пеловска е била член на СДС, както и член на партия "Новото време". Днес тя са обяви против политизирането на протестите. На въпроси на журналисти отговори, че колкото и да ровят в миналото ù няма да намерят под вола теле. 

По информация на "Дарик" Даниела Пеловска е родена в Добрич и е сочена като една от известните бизнес дами в Добруджа. Тя е бивш изпълнителен директор на „Макаронена фабрика" в Добрич, управител на "Добруджански Протеин" и на „Хранителни Стоки" ЕООД, Добрич, собственик на хотел в Кранево.  В момента Пеловска живее и работи в София, където развива собствен бизнес. 

На срещата днес премиерът обяви, че за първи път вижда Пеловска, а от камерите на Министерски съвет можело да се провери, че тя за първи път стъпва в сградата. Преди началото на пресконференцията пред микрофоните премиерът я попита как се казва.

Премиерът заяви, че не познава и другата жена, която представлява протестиращите. По думите му Диана Канева идвала за първи път при него. OFFNews вече писа, че Канева се е срещала с Борисов. За това информира самата тя

Премиерът ù позвънил 2-3 минути, след като проследил участието ù в предаването на Мартин Карбовски по TV7 в неделя следобед. Поискал от екипа телефона ù и звъннал веднага. Поканил я на среща и казал, че може лично да му зададе конкретните си въпроси. На срещата в резиденцията присъствал и министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев.

Абсолютно никой не е оторизирал Даниела Пеловска да говори от името на протестиращите срещу правителството. Тя предаде цяла България. Никой не ù e делегирал правата. Това каза пред Канал 3 Янко Петров един от организаторите на протестите, по повод изказването на Даниела Пеловска. Днес тя заяви в Министерски съвет, че е получила отговор на всички искания на протестиращите. Пеловска каза, че това е станало само 24 часа след като е внесла искането до Борисов. 

"Аз съм афектиран, аз съм бесен. Тя се опитва да дискредитира каузата. Този човек не представлява никого. Тя предаде гражданите на България", повтори на няколко пъти Янко Петров, цитиран от БГНЕС. Той подчерта, че Пеловска лъже, че е съгласувала писмото и срещата с Борисов. Другият организатор на протестите Янаки Ганчев също категорично отхвърли твърденията, че Пеловска представлява протестиращите.

Видео от пресконференцията може да видите тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!