Варна връчи исканията си на областния управител (видео)

OFFNews 19 февруари 2013 в 11:16 4144 4

Протестът във Варна. Снимка: Mousquetaire Varna
Протестът във Варна. Снимка: Mousquetaire Varna

За първи път от началото на протестите в страната протестращи се срещнаха с представител на държавната власт.

От Инициативният комитет на протестиращите във Варна връчиха официално на областния управител Коста Базитов шест искания. Сред тях са прекратяване на договорите с енергодружествата и връщането на собствеността им в НЕК, ревизия на ДКЕВР от комисия с гражданско участие не по-малко от 50 % и даване под съд на виновните служители. Друго искане на протестиращите е категоризиране на качеството на електрическия ток по БДС и въвеждане на съответни цени. Хората искат още преразглеждане на всички концесионни договори за последните 24 години и спиране на всякакви приватизационни сделки.

От инициативния комитет поставят срок за започване на действия по изпълнение на тези искания до 24 февруари неделя. В противен случай заплашиха с гражданско неподчинение.

Един от лидерите на протеста - Иван Петров, призова всички инициативни комитети в страната да излъчат свои представители и да се съберат на едно място, за да уточнят действията си за напред. Категорично се обявиха против намесата на политици и партии в протеста. Още веднъж заявиха готовността си протестите да продължат без сблъсъци и довечера в 18.00 часа се готвят за ново шествие посветено на 140-годишнина от обесването на Васил Левски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови