Бойко Борисов: Изградихме един от най-красивите мостове на Дунав

21 април 2013 в 19:31 2985 9

Бойко Борисов във Видин. Снимка: Фокус
Бойко Борисов във Видин. Снимка: Фокус

Дунав мост 2 беше напълно провален проект, но след като ГЕРБ пое нещата, беше изграден един от най-красивите мостове на Дунав.

Това каза във Видин пред симпатизанти на ГЕРБ бившият премиер Бойко Борисов. 

Пред присъстващите той показа две снимки - на едната е Дунав мост 2 по време на управлението на БСП, когато не е имало изградено нищо, а на другата - съоръжението в края на неговото управление, когато е било почти готово и скоро предстои да бъде пуснато в експлоатация.

„Заедно с румънския премиер още в началото на управлението на ГЕРБ отидохме при президента Барозу, за да говорим и да бъдат отпуснати допълнително средства за довършването на моста”, допълни Борисов, цитиран от "Фокус". Ивайло Московски, който придружаваше премиера, допълни, че само благодарение на Бойко Борисов са били отблокирани европейските средства за моста. „Доведох и комисаря Хан тук на моста, за да види, че реално сме свършили работа. А сега Орешарски заявил, че всички имали принос за изграждането на този мост. Техният принос бе един насип”, категоричен бе Борисов.

Той обясни, че над 20 пъти е идвал на този мост като целта е била да бъде довършено съоръжението в срок. „След 20 дни тук по Дунав мост 2 ще минават тежките камиони”, каза Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!