Дупка спря камионите по Дунав мост

07 април 2013 в 16:32 2405 1

Дунав мост пропадна. Снимка: БГНЕС
Дунав мост пропадна. Снимка: БГНЕС

Заради зейнала яма беше спряно преминаването на товарни автомобили по Дунав мост над 10 тона. 

Част от моста в българския участък пропадна тази нощ, след като в бетонната конструкция зейна огромна дупка с размери около 1 метър, съобщава БГНЕС.

Ограничението ще бъде премахнато, след извършването на необходимите ремонтно-възстановителни работи, съобщиха от Агенция "Пътна инфратсруктура" (АПИ). Тежкотоварните автомобили над 10 тона да ползват другите ГКПП с Румъния.

Само за 12 часа дупката се е разширила от 40 см на един метър, като тенденциите са да продължава да нараства. Бетонните отломки са паднали на жп линията, която преминава отдолу.

В момента на мястото има само стърчащи арматурни железа, а поради сериозните вибрации от преминаващите тирове не е изключено целият участък да пропадне. По думите на специалистите от Пътно управление - Русе причината са остарялата конструкция на Дунав мост, който е на 60 години, както и интензивният трафик. За едно денонощие по моста преминават близо 4000 автомобила, половината от които са тирове. Предстои в понеделник специалисти от АПИ-София заедно с русенските си колеги да огледат състоянието му и да преценят какъв ремонт трябва да се извърши.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки