Бойко Борисов е приет в болница по спешност

Юлиан Христов 26 февруари 2013 в 15:27 12763 33

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов е в приет в Правителствена болница.

Това съобщи директорът на Правителствена болница "Лозенец" проф. д-р Любомир Спасов.

Премиерът Бойко Борисов е бил приет в болница около 17,30 часа вчера. Причината е високо кръвно налягане. Борисов остава под наблюдение в Правителствена болница. 

Не е вярна информацията, че е бил в прединфарктно състояние. 

За OFFNews доц. Спасов обясни, че става въпрос само за високо кръвно, но предвид, че има исхемична болест на сърцето е добре да е под наблюдение.

"Овладяваме кръвното с медикаменти. Той е на медикаментозно лечение в момента. Посъветвах го да поседи в болницата за един-два дни, за да го наблюдаваме. Препоръчах му и да ограничи спорта за няколко дни. Утре сутринта, ако е нормализирано състоянието му, ще бъде изписан", коментира още доц. Спасов.

По-рано днес стана ясно, че премиерът в оставка не присъства на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента (КСНС). В началото на заседанието президентът Росен Плевнелиев каза, че правителството на Борисов носи отговорността за ситуацията в страната. "Правителството, макар и в оставка, носи пълната отговорност за управлението на държавата до момента на назначаване на ново правителство", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!