Меркел към Бойко: Възстановявайте се бързо!

Нели Чолашка 27 февруари 2013 в 19:03 2316 2

Ангела Меркел и Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Ангела Меркел и Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е говорил днес с канцлера на Германия Ангела Меркел от Правителствената болница "Лозенец", където се лекува от високо кръвно. 

По време на разговора г-н Борисов запозна федералния канцлер с политическата ситуация в страната ни и хода на събитията от последните седмици, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Ще направя всичко според възможностите си България да остане добър и предвидим европейски партньор и финансово стабилна страна“, казал Борисов на Меркел.

Той благодарил на канцлера за приноса на Германия за взетото от Европейската комисия да одобри цялата апликационната форма за изграждането на лотове 1,2 и 4 от магистрала „Струма” и проектиране на лот 3, за което България ще получи 550 млн. лв. (Днес регионалният министър Лиляна Павлова поднесе тази новина на Бойко в болницата и това го накарало да се почувства по-добре).

По време на разговора Ангела Меркел настоя да се информира за здравословното състояние на Бойко Борисов и му пожела бързо възстановяване от споходилите го здравословни проблеми, пише в съобщението от пресслужбата на Министерския съвет.

Заседанието на кабинета в оставка беше отложено от днес за утре заради факта, че премиерът е в оставка. Все още не е ясно дали той ще е изписан до утре сутринта, когато трябва да се проведе отложеното заседание на Министерския съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!