Quantcast

Ако не възстановим републиката, няма значение дали сме леви или десни

ОFFNews Последна промяна на 14 март 2016 в 10:54 5727 21

Снимка Надежда Чипева, Капитал

Проф. Александър Кьосев, проф. Антоний Тодоров и проф. Евгений Дайнов

Ако не възстановим републиката, тоест общата рамка на нашия съвместен живот, няма никакво значение дали сме леви или десни, казва политологът Антоний Тодоров, един от четиримата професори, които написаха манифеста "За републиката", който можете да прочетете и подпишете тук.

"Капитал" публикува видеоинтервю с трима от авторите - проф. Антоний Тодоров, проф. Александър Кьосев и проф. Евгений Дайнов.

Веднага разбрах, че апелът е към колкото се може повече граждани с различни виждания. Затова и се присъединих без никакво колебание.

Някак си бях готов за тази инициатива, почти я чаках. Толкова дълъг низ от безобразия, с които ние сякаш свикнахме. Само да ги повторим. Като започнем от историята "Мишо Бирата", онзи знаменит разговор между бившия прокурор Кокинов и Мирослав Найденов, това, което наричат разговора между двете каки. Никакви последици. И най-сетне едноличното и самоволно отменяне на обществени поръчки. Дори и да става дума за нередности - има ред, има правила, не може току-тъй.

Не казвам, че хората приемат [безобразията] или ги одобряват - в никакъв случай - те ръмжат, говорят помежду си непрекъснато и ругаят, но са се примирили - сякаш не виждат изход от цялата тази ситуация. Докарали сме се дотам, че вече приемаме за нормално да не се спазват елементарни правила. Нашата инициатива цели да каже - дайте да възстановим елементарните правила.

Става въпрос за един минимален консенсус между различията, за да има нормален, чист терен за политическите различия и дискурси - кой какво предлага, разказва в интервюто проф. Тодоров.

Ето и видеото:

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.03 2016 в 03:21

То па една република... незаконно родена под чужда окупация. Ако има смисъл да се възстановява нещо, то е Царството с неговата мажоритарна безпартийна демокрация.

15.03 2016 в 21:25

https://www.youtube.com/watch?v=KbDTafJ1zEU

Това е истината!

15.03 2016 в 13:38

нанай си огито? ще си купя монитор 50", за да се види на фотката.
и ся кво - като нема леви десни, ще има горни долни? да започнем с абзрк - активни борци за република и капитализъм? да ви напомня нещо?

15.03 2016 в 12:07

"Ако не възстановим републиката, няма значение дали сме леви или десни." ???

Но няма как да възстановим републиката освен с "КЪРВАВ ВОЕНЕН ПРЕВРАТ"

Но тъй като за това са необходими следните усовия:
А
високо развито гражданско общество, истински елит -политически и интелектуален с високо патриотично съзнание, което да изгради на фундамента поставен от военния преврат основните граждански институции - иначе усилията на военните отиват напразно и току виж - дошла някоя дебелогъза болшевишка крадла както Дилма Русев, или някоя пачавра като Тансу Чилер или някакви шушумиги като Ждрелю Жмулев и прочее. И всичко пропада. Или нещата се изродят до диктатура! НО такова нещо такъв елит - в БГ НЯМА.
В.
Военен елит. Каста от офицери на командни постове пропити от чувство за Мисия пред Отечеството. Военен елит пропит с чувство за висша мисия, отговорност пред Народа и Отечеството, живеещи с чувството, че клетвата пред Републиката на е формалност, готови на личен риск когато е застрашена съдбата и съществуването на Родината. Такава каста, такъв Елит в БГ е унищожен.
С.
Съвестна, педантична у изпълнителна Администрация, а не Бюрокрация, която при всички условия ще работи съвестно, изпълнитено и стриктно в услуга ежедневното, ежеминутно дори функциониране на държавата. Такъв апарат в българия няма.

Ergo, В България няма условия за възстановяване държавността, защитата на населението, възстановяване себеуважението на всеки отделен човек, гражданското му достойнство и осигуряване достойно съществуване.

При това положение, както и е "ОЩЕВИДНО" , след извършения преди двайсетина години пълзящ конституционен преврат в резултат на който страната е в ръцете на Прокурор, Конституционен съд, политичеки камарили и мафия - страната неотклонно се движи към нещо СТРАШНО, което не искам да изрека!


14.03 2016 в 23:40

На хорото

14.03 2016 в 23:36

Verno li ?

14.03 2016 в 23:35

E ako ne se probva nishto niama da stane

14.03 2016 в 19:24

"А и ти ли ще им плащаш?"

Докато има партийна субсидия има риск и аз да им плащам.

В момента плащам на цял бюлюк тунеядци - рапона борисов, гоце от сирищник, раданча кънев, людмила кунева, алкохолика мишо, цецка от рабфака, пеевски, разни педераст-патриоти и неколко лумпена, които вкарахте.

На Дайнов да си му плащат от МИ6, нали е много дупе и гащи с тех и са му пратили неква дама да му изпълнява духова музика докато Бонд го вършее в задника.

14.03 2016 в 19:18

Народа не се интересува от разните там "харти", "манифески", а от ПОВИШАВАНЕ НА ДОХОДИТЕ. За размера на доходите няма значение дали е република или монархия, важното е да има парета. И то не само за неколко "професори", ами и за простолюдието. Сичко друго е от Лукаваго.

14.03 2016 в 17:27

Ами да си търсят бе. Какво лошо.. А и ти ли ще им плащаш?