Водещите на 'Търси се' отговарят на Калин Терзийски

OFFNews Последна промяна на 30 януари 2019 в 16:32 11816 3

Снимка bTV

Публикуваме позицията на водещите на "Търси се" по bTV по повод коментара на Калин Терзийски за гостуването му в предаването. Отговорът на Нели Хаджийска и Меги Димчева беше публикуван в техните профили във фейсбук.

Вчера писателят Калин Терзийски изрази публично мнението си за предаването „Търси се“, в което го записахме като основен гост. Като автори и водещи бихме искали да ви споделим и нашата позиция.

Поканихме Калин Терзийски като всички останали наши гости - най-добронамерено, с доверие и уважение. Той прие с удоволствие поканата, като от самото начало беше наясно в какъв телевизионен формат ще гостува. „Търси се“ не е журналистическо предаване, а токшоу, в което представяме гостите си в изцяло лично качество. В този формат предаването е обичано и успешно вече 12 години. Ние не сме журналисти, а телевизионни водещи, които влагат душите си в разговорите с гостите.

Подходихме към Калин Терзийски по същия начин, както към всеки гост. Потърсихме неговите близки хора – брат му, дъщерята, жената до него и близък негов приятел. Темите и въпросите в интервюто ни са засегнати именно от тези негови близки и приятели и категорично възразяваме срещу внушението на писателя, че те са единствено и само във връзка с темата „алкохол“. Въпросите, за които той твърди, че сме му задавали, не фигурират нито в нашия речник, нито са в стилистиката на предаването. Разбира се, не можем да пренебрегнем темата за алкохола, която така или иначе съпътства живота му и която той коментира открито в публичното пространство. Въпросът по тази тема обаче беше само един. Реакциите и отношението на госта към нас по време на останалата част от предаването ще спестим както в самото предаване, така и тук, защото „Търси се“ ще остане позитивно и добронамерено и никога няма да заложи на скандал, за да получи допълнителна популярност.

За 12 години в ефира на bTV в „Търси се“ са гостували най-успешните хора на България и с всички тях, обичани и доказани хора в своите области, сме водили съкровен разговор и сме съумели да разкрием личния им живот по най-позитивния и затрогващ начин. „Търси се“ никога не е било предаване, което започва и свършва с професионалните постижения на гостите. Ако Калин Терзийски е очаквал по изключение да се превърнем в платформа за популяризиране на книгите му, ние не сме му давали повод за подобно очакване.

Слагаме край на темата и продължаваме да работим с чиста съвест и с любов, защото за 12 години за нас е важна любовта на зрителите и всичките ни гости дотук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7671

3

Hissarion

04.02 2019 в 16:36

Човекът е закъсал да продаде някоя книга и лови на празна кука.

7912

2

бацка

30.01 2019 в 23:38

Дори не ми хрумва да ги защитавам, но просто се чудя - канят те в някакво кокошо предаване (не в 120 минути, например), в най-жълтата телевизия. Защо изобщо би ти хрумнало, че при това положение въпросите и цялостната атмосфера ще са нещо по-различно от екранизирана версия на Шок или Уикенд? Айде, да си Гинка Върбакова, да се вържеш. Борисов да си, пак ще се вържеш. Ама интелигентен човек, творец, писател...

7699

1

Комита

30.01 2019 в 18:01

Тия патки немат level да му отговарят.
Добре им го каза, Калине, така трябва!