Спорт тото 15/15

Владимир Йончев 20 август 2015 в 12:51 11299 8

Снимка БГНЕС

Ана Баракова

СДС иска в бюлетините номерата на партиите да започнат от 100, за да се избегне допускането на хора като Анна Баракова (феноменът 13/13 от ББЦ) и Момчил Неков (феноменът 15/15 от БСП) да представляват партията.

Искаме да допълним тази реформа с още по-радикални предложения:

- ЕГН-то вече да е с йероглифи, за да не звъни Ваньо Танов на ЕГН, когато премиерът му прати телефонен номер на СМС.

- Депутатите да гласуват с шумно провикване в залата за "За" и "Против", за да не се "развалят" пултовете, когато гласуват законите. 

- Да не гласуваме на референдум, за да не се промени случайно нещо в статуквото.

Сега сериозно:

Ако избирателите ти са толкова неграмотни, че не могат да различат името на партията от името на кандидат-депутата, е все едно дали ще ги представлява Анна Баракова или Мартин Данона.

Ако си казал на миньорите в Бобов дол, че с тях така се работи - оставят се гладни, докато не узреят за кого да гласуват - 15/15 е чудесен начин да отстранят дъщеря ти от европарламента за сметка на безобидния Момчил Неков.

Ако са те събрали от дискотеката, за да те закарат на контрапротест, на който не знаеш за правителството ли си или против, очевидно не ти пука дали номерът на партията, която не те интересува започва с 1 или със 101.

Феноменът 15/15 е първото нещо от зората на демокрацията досега, което вкарва поне мъничко образователен ценз - рязко повишава стойността на избирателите, които разпознават буквите. Заслужава си да ги купиш по-скъпо, от онези, които заради неграмотността си ще ти забият нож в гърба.

Скъпи демократи от СДС,

не лишавайте четящите хора в махалите от възможността поне веднъж годишно да изкарат 20 лева повече от неграмотните им събратя!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови