Николай Слатински: Докъде стигна нравственото ни пропадане

Николай Слатински 13 декември 2013 в 11:35 16563 30

Николай Слатински
Николай Слатински

Не споделям "принципните" съображения кой имал полза от скандала с парвенюшката наглост на Волен Сидеров и как това разчиствало пътя за още по-безнравствени политици. Демек - знаем си го Волен Сидеров, ама след него идват още по-страшни и долнопробни типове...

Не споделям обаче и нелепото правене на много страшно изненадани от огромни маси коментиращи, които се държат като паднали върху главите си директно от Луната.

Волен Сидеров е типичен, до болка познат пример за брутален тип, присвоил си сакрална кауза и омаскарил я, превърнал я в посмешище.

Ако някой си бе направил труда да прочете преди време расистките му, човеконенавистнически писания, бълвочите от типа на "Бумерангът на злото", нямаше да има нужда да се пита сега що е то Волен Сидеров и има ли то почва у нас...

Въпросът не е във Волен Сидеров.

Въпросът е в нашето опростачващо се и ошашавящо се общество, което е паднало толкова ниско и низко, че да държи в парламента интелектуални нищожества с очевидна смес от фашизоидност и шизоидност.

Нещо повече - нашето общество, с напълно непонятна за мен сладострастност, се рови в утайките и помийните ями, за да извлече от тях - и това се прави в момента! - още по-мерзки и по-нечистоплътни типове за свои представители в институциите на властта.

За съжаление, с кокошата си слепота обществото ни не си направи изводи още преди 3-4-5 години - какво падение сме допуснали, вкарвайки Волен Сидеров в свещената сграда на Народното събрание.

За мен проблемът не е в това колко безпардонно и в какви мащаби Волен Сидеров е профуквал парите на данъкоплатеца в стил, типичен за безскрупулните популисти и политическите отрепки.

За мен проблемът е много и много по-дълбок и аз също, като мнозина разтревожени български граждани го поставям от много отдавна: Какво става с българския народ, докъде стига неговото нравствено пропадане, безразличието му към собствената национална съдба, щом вярва на подобни типове, щом има вътрешната потребност да гласува за тях?

А аз продължавам да се питам - как ще я караме нататък като едно общество с тези, които с гласовете си ми натрапват воленсидеровщината в българската политика и в управлението на страната? Та между нас и тях очевидно не може да съществува вече нищо общо! А те са повече от нас и значи България ще бъде не такава, каквато искаме ние - европейска, модерна, демократична и нормална държава. България ще бъде такава, каквато ни причиняват те - ориенталска, домодерна, псевдодемократична и ненормална територия...

-------

Текстът е коментар на проф. Слатински на стената му във Фейсбук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки