Какво не беше наред в ареста на жената кмет

Емил Йотовски 19 април 2018 в 15:27 14467 6

Какво не беше наред вчера в ареста на жената кмет.

Първо, липсваше ми още полиция. Не могат само тридесет полицая да арестуват две жени. Можеха да дойдат сто, а най-добре триста. И какво е това - само осем коли? Къде е мощта на антикорупцията. Можеха поне един бронетранспортьор да докарат. Хеликоптер нещо...

Второ. Как може да държат жените само с белезници четири часа на улицата? Толкова ли не можахте да се сетите за чували на главите, пранги на краката и бой с бухалки. Можехте поне да ги простреляте в краката. Толкова ли ви се свидят куршумите?

Трето. Как така 70 бона в кашон? Ама не ви ли е срам? Можеха да бъдат намерени в труп на прасе или още по-добре в труп на бездомно куче. Така и защитниците на животните щяха да имат отношение.

Четвърто. Липсваше цигански оркестър, който да свири затворнически песни. Никога не подценявайте музикалния фон.

Пето. Къде бяха репортерите които да питат "как се чувствате?". Ама това не е професионално. Ало телевизиите?

Шесто. Можеше да се издигне предварително бесилка в градинката отсреща? Толкова ли е скъпо?

Седмо. Полицаите броят парите на асфалта. Е не помислихте ли за маса, столове и поне една машина за броене на пари? Ами как искате полицията да си върши нормално работата при тези условия?

Осмо и последно. Крайно време е някой презер*атив да даде интервю, как това е законно, демократично, логично, и европейско. Опа... това последното вече го правят. Извинявам се.

Б. ред. - Емил Йотовски е сценарист, драматург и писател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9023

6

Peter Pan

20.04 2018 в 10:12

"Първо, липсваше ми още полиция. Не могат само тридесет полицая да арестуват две жени. Можеха да дойдат сто, а най-добре триста. И какво е това - само осем коли? Къде е мощта на антикорупцията. Можеха поне един бронетранспортьор да докарат..."

.... и този цирк се случва на фона на бягството на двама рецидивисти от главния вход на централния затвор, които са преследвани от чистачка и социален работник.

8753

5

Кинджо

20.04 2018 в 07:26

странно е как незапознати с законите хора имат самочувствието да се подиграват на тези които ги спазват. всъщност полицаиите са пазели правата на задържаните, преброили са парите на место и пред тях, осигурили са достатъчно свидетели .... и всъщност са за похвала

29216

4

Лопе де Вега

19.04 2018 в 16:34

Сценарист, драматург и писател... ПолицаЯ, вместо полицаИ? Егати и писатело! Писател - нечитател. Аман от графомани и от тези, които им дават трибуна.

8713

2

КИро

19.04 2018 в 15:49

Ако на г-н драматурга хумора и сатирата в пиесите му са толкова прецизни, колкото и в статията, само майка му ще му ги гледа.