Държавата на мутрите

Илиян Василев 17 август 2018 в 08:35 16349 5

Поредната мутренска схема със застраховките. Тъй като Булинс - СИК - Олимпик вече ги мързи да правят бизнес и да получават печалби, тъй като са продавали "евтини" застраховки, без идея да застраховат, са решили направо да сексвестират чрез фалит приходите от продажбите им.

Сметнете далаверата - тотална сума на приходите от 200 хиляди по сумата на застраховката "Гражданска отговорност", която плащате - примерно 300 лева. Махнете от тази сума - разходи по администрация, плащания към трети страни, които не са повече от десет процента, както и сумите по изплатени обезщетения, като имате пред вид, че крайния срок на тези застраховки не е изтекъл. И .... получавате чисти пари, които трикът с фирмата в Кипър, която ги е прибрала и не плаща нищо, прекрасно допълва картината на мутренското застраховане, подкрепено от държавата. Разликата е, че сега дори не харчат пари за лепенки и не плащат на мутри. Няма защо, държавата е тяхна.

Сега тези 250 хиляди излъгани отново ще трябва да платят вече по-скъпите застраховки - извънредно плащане във вид на данък "отсъстваща" държава.

Пладнешки обир. И забележете - няма самосезиране или сезиране на прокуратура. То и да има какво от това - полза "йок" - разследване срещу "наши" не водим.

Няма отговор от държавата - къде са парите които Олимпик е превеждала в гаранционния фонд - твърдят, че са 16 милиона лева и изобщо защо не се намесва гаранционния фонд?

А версията на КФН, че нямало право да надзирава Олимпик, само говори за наглост и разпасаност.

ТЕ просто пробват до къде ще издържите. Защото ги мързи вече и бизнес схеми за източване на средства да измислят, защото е сложно и времеемко. А така с пряк грабеж си е чиста работа.

И си представете, каква част от излъганите 250 хиляди отново ще гласуват за да ги управляват същите. И каква част ще протестират.

Б. ред. - Мнението на бившия ни посланик в Москва Илиян Василев е от профила му във фейсбук.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  12256

  5

  Stamboloff

  17.08 2018 в 10:29

  Няма ли край това дежурство бе, Hissarion. Същата работа като в коментара ти на Атанасов. Май само отбиваш номера и ще ти дърпат ушите.Поздрав.

  11671

  4

  безпартийна

  17.08 2018 в 10:27

  Май управляващите съвсем обнагляха, като за последно. Дали и те чувстват, че си отиват? Както казва проф. Ал.Маринов, време е вече ГЕРБ и Борисов да се "измъкнат" от властта. Те това упражнение ще го изпълняват за трети път. Много се надявам, този път да е с гръм и трясък. Та избирателите най-сетне да чуят.

  10571

  2

  Hissarion

  17.08 2018 в 09:28

  Цели десет изречения на Сашо11 без да спомене за злия Путин?!

  6145

  1

  kokoten

  17.08 2018 в 09:11

  ...търпете,тъпаци,търпете....напълно си заслужавате да ви крадат,онождат и лъжат.....и накрая пак избирайте Мутрата и пасмината около него....
   
  X

  Юлиян Караджов: Нивата на употреба на райски газ са чудовищни