"Борисов избра между съдебната реформа и Пеевски"

ОFFNews 09 декември 2015 в 19:06 8867 6

Евгений Дайнов.

"Бойко Борисов беше принуден да избере на коя страна да застане - да подкрепя Пеевски или да прави реформа в съдебния сектор, и той избра да е с лошите", заяви пред "Дарик" политологът Евгений Дайнов относно оставката на правосъдния министър Христо Иванов.

„Видя се, че дори и Бойко Борисов не може да бъде и от двете страни едновременно - и от страната на добрите, и от страната на лошите. Видя се, че този танц не може да продължи, както на него му се иска - едновременно да подкрепяш Пеевски и неговата конструкция, която задушава България, и едновременно с това да правиш реформи точно в правосъдната система и да си приятел на прогресивните сили. Няма как да стане. Бойко Борисов беше принуден да избере. Той избра да е с лошите, със задкулисието, със статуквото, с модела „Кой". Оттук нататък интересното е кой ще остане с него при лошите, следователно ще застане срещу гражданите и кой от Реформаторския блок ще се върне при гражданите, да застане срещу мафията, която беше първоначалната заявка на Реформаторския блок, когато се роди от жълтите павета от протеста - те казаха гражданите срещу мафията", добави Дайнов.

Според него вече знаем кои са лошите и кои добрите, като вече ще можем да действаме срещу тях. Той е на мнение, че доста от "емблематичните имена на Реформаторския блок" са започнали да се чувстват удобно във Бойковата власт и може и да не посмеят да се върнат при народа си.

"Не искам никого да обезкуражавам. Нека всички да си мислят от Реформаторите, че за тях продължаваме да си мислим добри неща и че ги очакваме да се върнат при нас. Всеки има правото да се поправи, както всеки има правото да сее излага", допълни политологът.

По думите му обществото много бързо ще разбере за какви реформи става въпрос, защото лошите, когато вече се сглобиха, начело с Бойко Борисов, в българските условия лошите винаги си отмъщават: „Те винаги започват да тормозят всички, особено народонаселението, което до седмица, до месеци ще усети увеличен тормоз върху себе си и ще разбере какво се е случило".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика