Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Жертвите на снежното бедствие станаха 9

OFFNews 16 март 2015 в 22:06 5905 1

Снимка БГНЕС/Веселина Божилова

Пътят за смолянското село Мугла

Жертвите на снежното бедствие станаха девет, след като бяха открити четирима загинали.

Телата на 80-годишен мъж и 40-годишния му син са били открити в събота в землището на кюстендилското село Дождевица. Двамата мъже са били обявени за издирване на 8 март, след като тръгнали с влак от Перник за Дождевица.

Телата на двамата са намерени по пътя от жп спирката към махала Грамаде. Предполага се, че са починали от измръзване, докато се опитвали да се приберат пеша в бурята.

В неделя в землището на село Пиперков чифлик, Кюстендилско, беше намерен трупът на 76-годишна жена от селото, обявена за издирване на 12 март.

Тогава беше намерен и трупът на 65-годишен мъж от кърджалийското село Безводно. Мъжът излязъл от дома си в неделя, но не се върнал и полицията започнала да го търси. Предполага се, че той е починал от премръзване, докато се придвижвал от една махала на селото до друга.

Миналата седмица беше открито тялото на 47-годишен мъж от Асеновград, който беше в неизвестност в продължение на четири дни.

Трупът на 56-годишен мъж от ардинското село Бистроглед пък беше открито край пътя.

Първата жертва на снежното бедствие беше 65-годишния Сабахатин Азис от Кърджали, чийто труп беше намерен в преспите край крумовградското село Горна кула, а още едно тяло беше изровено от багер.

В същото време загина и планинският спасител Велико Великов – Чочо, който получи масивен инфаркт, докато разчиствал пътя към хижа „Тъжа“.

Обстановката в Родопите остава сложна заради активизиралите се свлачища и срутища.

Свлачище затрупа пътя Асеновград – Смолян вчера. Очаква се пътят да бъде разчистен до сряда.

В същото време свлачище прекъсна магистрален водопровод и остави жителите на 40 населени места без вода. По-рано днес водоподаването беше възстановено.

Все още обаче има селища без ток.

В Смолян беше отменено бедственото положение.

Над 200 къщи бяха наводнени в пловдивското село Белозем заради повишаването на подпочвените води. Жителите на селото отводняват имотите си със собствени средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews