Тече втори оглед на мястото, където беше застрелян Манджуков

OFFNews 25 март 2014 в 09:55 3460 5

Тече втори оглед на мястото, където снощи бе застрелян варненският бизнесмен Борислав Манджуков.

Малко след 20 часа в понеделник 39-годишният мъж беше намерен в безпомощно състояние на входа на сградата, в която живее, в столичния комплекс "Бокар" на бул. "България". Действията на криминалистите снощи продължиха до малките часове на нощта, а около района на инцидента бе отцепен широк периметър.

По първоначални данни от полицията Манджуков е починал от огнестрелни рани, но според неофициална информация мъжът е бил намушкани и с нож.

39-годишният Манджуков бе открит мъртъв след подаден сигнал в полицията за стрелба в района на комплекс на столичния булевард "България".

Пристигналите на място униформени полицаи откриват тялото. Веднага е извикан медицински екип, който само констатира смъртта на варненеца.

Името на Борислав Манджуков от Варна се свързва с десетки скандали в годините назад. Още през 2004-та приятелката му Галя Пеева беше отвлечена докато се прибираше с автомобила си в семейната им къща в местността "Траката" край Варна. Дни по-късно тя беше освободена срещу откуп в размер на над 1 милион лева. При предишното ръководство на МВР той беше един от уличените в акция "Цигараджиите". Говори се, че убитият бизнесмен е собственик на десетки заведения и чейнджбюра, както и на няколко хотела. Той има и регистрации в полицията.

Борислав Манджуков е бил осъден за незаконно придобити доходи от Върховният административен съд през 2011 година. Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, налага запор върху негов дял в една от десетките му фирми. Твърди се, че срещу него има над 50 висящи дела. Манджуков е финансирал преди години партии, вероятно е бил покровителстван от политици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови