Царят за наводненията: Дано успеем този път да си вземем поука

OFFNews Последна промяна на 21 юни 2014 в 12:12 2383 13

Снимка kingsimeon.bg

Симеон Сакскобургготски изрази съболезнованията си на близките на загиналите и своята подкрепа на пострадалите в наводненията.

Препечатваме пълния текст на обръщението на Симеон Сакскобургготски:

„В този тежък за хората момент трябва да се запази добрият тон в общественото пространство. Конфронтацията не е правилното поведение, нито пък прехвърлянето на отговорността. Трябва да се съсредоточим върху това да възстановим пораженията и да помогнем на пострадалите хора. Народът ни е доказал, че в трудни моменти може да се обединява. Убеден съм, че и този път ще е така.

Затова призовавам публичните личности да не политизират ситуацията, а да се фокусират върху прагматични и рационални действия, които да доведат до бързо справяне с последиците от наводненията. Не е по силите ни да спрем природните стихии, но в наша власт е да сме подготвени и добре организирани, за да ги преодоляваме.

Впоследствие е нужно да се потърси отговорност, но не само от представителите на местната и държавна власт. Нека погледнем и личната отговорност, защото се оказва, че неспазването на законите и правилата, за жалост, вече е станало норма – строи се незаконно, неправомерно се изсичат гори, безнаказано се затрупват речни корита. Никой не мисли за последиците, а както е видно, те идват и доста често са неприятни и трагични. 

Нужно е всеки, който е натоварен от народа ни с управленска отговорност, да е на мястото си и съвестно да изпълнява своите задължения. Не спорадично, а постоянно. Защото именно в подобни ситуации си даваме ясно сметка колко е важно работещите в съответните институции да са опитни, знаещи и можещи хора. Добрата координация между властите е особено необходима за справянето с такива проблеми. Не е трудно да се постигне. Нужни са воля, разум и най-вече компетентност. Дано успеем този път да си вземем поука“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.06 2014 в 07:57

Няма да престана да повтарям - това генетично недоразумение НЕ Е ЦАР!! Обиждате народа, наричайки един дребен далавераджия по този начин! Не разбирам защо непрекъснато ни го навират в очите и ни пробутват примитивните му труизми!

21.06 2014 в 17:54

Нормално е съветниците му да го посъветват за това изказване да го направи, в негов интерес за рейтинга му ;)

21.06 2014 в 17:53

Какъв цар бе, той изсече горите на Пирин и остави голи баири, а тръгнал да ми дава акъл със скъпия си лъскав костюм. И кога и кой го направи цар - или Цар Киро и цар Симеончо владеят горите у нас.

21.06 2014 в 17:18

...превод от испански.

21.06 2014 в 16:02

Не знам дали сме си взели поука за потопа, но за царя със сигурност сме взели: никога повече цар.

21.06 2014 в 14:52

Царю нечестиви, ще използвам един иначе доста глупав български идиом, който в този случай е напълно подходящ - "ти акъл не давай - пари дай". Какъв лицемер...

21.06 2014 в 14:18

Я млъквай ве, боклук...
Махай се в Испания и никога, никога повече не си и помисляй да стъпваш тук
И без друго ти нямаш нищо общо с България - нито по кръв, нито по душа

21.06 2014 в 14:06

Tozi ......Sakskoburggotski deto razsprodade Bulgaria , izseche gorite i kakvo li ne... Edvali milee za postradalite ni sagrajdani ..........

21.06 2014 в 13:33

кремълският агент КРУПИЕ отново изпълзя от дупката си.........

21.06 2014 в 13:05

Политиците са много притеснени, че плана им за беззаконие успя и по новите правила законите се заобикалят не само от тях ами .. ами от всички. Не издържат на конкуренция и това си е. Все пак царя като си отвори устата и почва да се лее такава безочлива демагогия, че няма накъде повече. Та нали точно той беше замесен в схеми за изсичане на горите, незаконно строителство и обезсмисляне на законите така че да не ги закачат. Нали всички в купом са против парковете, горите и резерватите ... пък сега поука да сме си извадили. Аз отдавна съм си е извадил - трябва да виснете на бесилото всички марионетки барабар с кукловодите, а хората които си продават гласа за 5лв по висока пенсия или 50ст по евтин ток - еми да живеят в деретата бе, тя майката природа знае как да се отърве от паразитите ...