Спецакция срещу купуването на гласове в Кюстендил

Специализирани полицейски операции има на няколко места в страната

OFFNews Последна промяна на 26 септември 2022 в 10:01 569 0

жандармерия

Снимка МВР

В петък се проведоха акции в Добрич и Стара Загора, където бяха задържани общо 25 души

Специализирана полицейска операция започна в цялата Кюстендилска област, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство. 

В нея участват служители от Областната дирекция на МВР, районните управления на Кюстендил и Дупница, "Жандармерия", ССТД – Благоевград, Инспекция по труда, БАБХ и НАП.

Акцията е срещу конвенционалната престъпност, икономическите престъпления, както и купуването и продаването на гласове. В Дупница е задържано едно лице. До момента са проверени около 20 обекта, съставени са 8 акта.

В петък се проведоха акции в Добрич и Стара Загора, където бяха задържани общо 25 души. 

Спецакции се провеждат и в Бургас, Стамболийски и Плевен.

11 души са задържани в Бургаска област, образувани са 8 бързи полицейски производства и 7 преписки.

Срещу петима са повдигнати обвинения за отвличане, станало в центъра на Бургас заради неуредени финансови взаимоотношения.

Други двама – 23-годишни близнаци, са задържани в Приморско с голяма сума пари и марихуана. Те се проверяват и за участие в купуване на гласове.

Образуваните бързи полицейски производства са за притежание на наркотични вещества и за шофиране след употреба на алкохол или наркотици. Регистрирани са два отказа за тестване за наркотични вещества. Преписките, образувани до момента, са за притежаване на акцизни стоки без бандерол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови