Спешна помощ: Линейката е била пред ТУ след 23 мин., не знаем какво е казал диспечерът

OFFNews 06 април 2016 в 11:48 6230 8

Линейката е пристигнала пред Техническия университет 23 минути след подаването на сигнала. Това заявиха пред OFFNews от Центъра за спешна медицинска помощ в София по повод инцидента, за който сигнализираха наши читатели, за припаднал мъж с епилепсия, чакал един час Спешна помощ. 

Инцидентът е станал около 20 часа вчера. 

Очевидци разказаха, че са открили мъжа в безпомощно състояние. Той е бил контактен и сам обяснил, че е епилептик и е имал припадък. 

Притеклите се на помощ хора се обадили на тел. 112, откъдето им казали, че линейката ще се забави един час. Освен това диспечертката обявила, че не може да се праща линейка за всеки пияница.

От Спешна помощ обясниха, че според официалните данни сигналът е постъпил при тях в 20.17 часа, а екип е тръгнал към мястото в 20.24 часа от Сточна гара. 

Според техните данни линейката е била пред ТУ в 20.40 часа. 

27-годишният мъж е имал епилептичен припадък, но се е възстановявал след него и е бил контактен. Той е бил откаран в болница "Св. Анна", посочиха от ЦСМП-София. 

Има срив в системата за спешни повиквания и не можем да кажем какви точно са били думите на диспечера, коментираха оттам. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!