Сигнал за бомба отложи делото срещу стрелеца от Лясковец

OFFNews 22 юни 2015 в 10:22 3047 0

Сигнал за бомба осуети провеждане на заседание по делото срещу стрелеца от Лясковец Петко Петков. В Окръжния съд във Велико Търново беше подаден сигнал за бомба, което наложи евакуиране на сградата, съобщава БНР.

В 9.32 ч. на тел. 112 е постъпило анонимно обаждане, което било съпроводено с думите: "Сега ще си го получите!".

Полицията започна проверка за поставено взривно устройство.

54-годишният Петков е обвинен за това, че по време на спецакция на полицията умишлено е убил командоса Емил Шарков и е направил опит за убийство на петима негови колеги от отряда за борба с тероризма.

Досега по делото са разпитани 96 свидетели и вещи лица, като заседанията, в които участваха служителите от Специализирания отряд за борба с тероризма бяха при "закрити врата".

Тази седмица в съда са призовани неявилите се четирима свидетели. Предвиждат се очни ставки между свидетели, дали противоречиви показания. Съдебният състав и страните по делото ще правят оглед в Лясковец. Те ще изясняват показания на свидетелка, която твърди, че живее на 30 метра от апартамента на Петков и е видяла как той е застрелял Емил Шарков при полицейската акция. Според адвокатите на Петко Петков, твърденията на съседката са неверни, защото тя живее по-далеч, а дърво пред дома й е пречело да види кой е убил спецполицая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Елена, която върна наградата