Майката на Петко от Лясковец: Синът ми не е стрелял

Стефанка Савова няма да се откаже да съди България в Страсбург

OFFNews 21 септември 2014 в 20:01 4731 1

Стефанка Савова.
Стефанка Савова.

"Никой не е стрелял. Аз искам тези, където са стреляли, да дойдат ей тука и заедно да говорим. Не знам кой е стрелял. Туй са глупости", заяви в защита на сина си майката на Петко Савов, който на 14 март тази година уби един и рани трима командоси, тръгнали да го задържат пред дома му в Лясковец.

Твърдението беше изречено в ефира на bTV, където в подкрепа на мнението на Стефанка Савова се включи и Петър Благинов, член на Фондация "Алфа България" и директор на евангелския център за временно настаняване в Горна Оряховица, където в момента пребивава Стефанка.

"Важно е да излезе наяве кой уби Емил Шарков. Дали наистина е Петко, или може би има някой друг, който да е виновен за убийството на този човек. Аз лично не съм човек, който разбира от стрелби и такива неща. Бил съм в кашишко поделение в Ямбол и от това, което виждам като разпределение на апартаментите и виждам къде е тази кръв, за мен има много въпросителни", усъмни се той.

Майката на стрелеца потвърди намеренията си да съди България в Страсбург, защото "Страсбург е най-сигурното място за мен. В България няма нищо сигурно. За да дойдат в 5 часа сутринта и да влязат да ни убият - България за мен не съществува."

Тя не каза колко струват наетите от нея адвокати, но бе категорична, че нито някой й помага с парите, нито тя плаща на Фондация "Алфа България", при които пребивава в момента и които са я свързали с представляващите я адвокати. Стефанка Савова изтъкна, че тя и мъжът й имали общо 80 години трудов стаж и парите били събрани оттам.

„Ние сме християни и имаме примера на Иисус Христос – как би постъпил Той в тази ситуация?", реторично запита Благинов, като отрече да получава каквото и да е заплащане от възрастната жена.

Стефанка не се трогна от показания запис, на който Милена Шаркова, вдовицата на убития командос, прочете свое обръщение:

"Аз съм ходила във всички студия и съм на 76 г. – никога не чета, а на нея някой й е написал и тя непрекъснато чете. Защо чете? Защо чете? Не може ли с две думи да каже? Съжалявам много, но не съм виновна с нищо. Този, който ги прати (полицаите), е казал „Отивайте в Лясковец, там има един откачен, значи край – да му видите работата!” Тъй ли се казва?" - заяви Стефанка Савова.

Майката на Петко Савов каза, че живее 53 г. със сина си и никой досега не се е оплакал от него. По думите й той не бил агресивен, а пушките, които притежавал, били напълно законни и с необходимите документи - тъй като бил ловец.

"И да влязат в 5 часа у дома, да изсекат всички дървета отпред, и да вкарат 30 барети, и на поликлиниката да е почерняло от снайперисти. Искам да знам какъв е моят син", тропна по масата тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови