Шофьор блъсна полицай, за да избяга от проверка, петима в ареста след гонки в София и Пловдив

OFFNews 07 октомври 2018 в 15:55 3697 0

Снимка pixabay.com

Петима души бяха задържани заради неподчинение на пътни полицаи в София и Пловдив.

Инцидентът в София е станал в кв. "Левски В" към 11 ч., съобщи БНР. Полицаи подали сигнал СТОП към автомобил, но шофьорът не спрял, а опитал да блъсне единият полицай, който в последния момент е отскочил - разказа директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов. След това автомобилът е засечен от друг патрул, който също опитва да го спре. Колата се насочва към полицая и го закача с бронята си, но той е бил с добра екипировка и не е пострадал сериозно. Това е наложило другите полицаи са стреляли с пистолет в една от гумите на колата и така принудили шофьора да спре.

Проверката показала, че един от тримата мъже вътре е без лични документи. И тримата са задържани. Те са криминално проявени. Текат огледи.

В Пловдив към 12 ч. пък полицаи опитали да спрат автомобил в района на Централна гара. Въпреки подадения сигнал, колата потеглила през Сточна гара към ж.к. "Тракия", а полицаите започнали преследване със служебния си микробус. Присъединили се и други полицейски патрули.

До магазин в ж. к. „Тракия“ гоненият автомобил блъснал една от служебните коли и нанесъл леки материални щети. Продължил към центъра на града и до бензиностанция на бул. „Найчо Цанов“ се блъснал в две дървета. Тогава полицията успяла да задържи двамата в колата - 25-годишният неправоспособен шофьор, който се качил зад волана, след като пил алкохол, и 19-годишният му спътник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови