Шестима арестувани за нападението над журналисти на магистрала "Тракия"

Александра Маркарян 18 април 2017 в 08:01 18402 2

Още двама души са били арестувани във връзка с нападението на магистрала "Тракия" на Мария Милкова и Огнян Пенев, съобщи Нова тв.

В петък към 22:50 ч. двамата журналисти са нападнати на магистралата от 6-7 мъже, защото колата им "пречела" на техните два автомобила, движещи се с много над разрешената скорост. Биячите изкъртили дръжката на едната задна врата, откраднали телефона на Милкова, за да не може да се обади и да повика помощ. Удряли Пенев, докато Мария не казала, че са журналисти от Нова тв и ще се разчуе за нападението. Тогава спрели, качили се в колите си и изчезнали.

Мъжете бяха обявени за общодържавно издирване, но, необичайно, снимките им не бяха разпостранени.

Впоследствие се оказа, че те са охранители и работят за фирмите "Омега 69" и "Омега 669". Според Нова тв има и трета фирма, свързана със случая.

Двама от задържаните се предали сами. Единият арестуван е Румен Мишев с прякор Дуката, а другият се казва Стилян Георгиев. Те са откарани в Пловдив, защото в този район е станало нападението.

Мъжете не са осъждани, нямат криминални регистрации.

Още се издирва Размиг Керопе Чакърян, който взел телефона на Мария Милкова. Той има няколко фирми, една от които се занимава с хазарт и има казино по границата. Съдружник е и в тържището за плодове и зеленчуци - "Борса Слатина - Къра" ЕАД.

Проверка на OFFNews във фирмените регистри на "Дакси" показа, че "Омега 69" ООД има двама съсобственици - Александър Викторов Младенов и Павел Димитров Петков. Предметът ù на дейност е охранителна и детективска дейност, но собствениците са свързани и с хазарта. Фирмата притежава 45% от "Кейбъл геймс", чийто предмет на дейност е организиране на развлекателни и хазартни игри. Неин управител е Румен Петков Йорданов. Другите 55% от "Кейбъл геймс" държи "Глобал геймс". Фирмата е с предмет на дейност организиране на тв игри с развлекателен и хазартен характер и отново я управлява Румен Петков Йорданов.

Собствениците на "Глобал геймс" са Александър Йорданов Тумпаров, "АСМ 99", Борис Луков Бекяров, "Вабо-1", Венислава Иванова Пеева, "Вентура-9", Елена Любомирова Динева и Стефан Найденов Найденов.

Собственикът на "Вабо-1" е Васил Божков.

Венислава Пеева е била съдружничка на Евгения Калканджиева в "ММС ентъртейнмънт" - фирма, която вече е заличена.

Собственикът на фирмата с подобно име - "Омега 669", е Димитър Любомиров Тонев, който е един от тримата управляващи на сдружение "Боксов клуб София".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12212

1

terorero

18.04 2017 в 10:59

Колеги, къде мога да подам молба за убежище в Нова? Често пътувам по магистралата, но не съм журналист и се притеснявам за живота си. А сега сериозно. Имаше избори миналия месец. Хората за трети път си избират мутра за премиер. Какво недоволствате тогава и се правите на изненадани. Това искат хората, това получават. Бой, гаври и гологлави татуирани бизнесмени ще ни подритват като мишоци. Никой от свидетелите на инцидента не е помогнал..и правилно. Няма как да помогне. Свидетел по катастрофата с Йоско мистериозно умря преди години. Един от биячите на околовръстното изчезна в Украйна. Какви свидетели искат сега тия журналисти? Не пичове. Вие сте журналисти и това вас ви е спасило. Ние не сме журналисти и когато ни бият или убият вие идвате с микрофоните, правите си репортажа, взимате заплата и за вас случая приключва. Държавата потъна с ваше активно участие. Добре дошли на борда.
 
X

Да помогнем на украинските деца!