Шефът на пловдивската полиция иска оставката на началника на V РУ, фучал из града със 102 км/ч

OFFNews 18 септември 2023 в 12:38 3709 2

Чергов

Снимка БГНЕС

Георги Чергов

Директорът на пловдивската полиция Георги Чергов обяви, че шефът на Пето РУ в града Иван Чочков е началникът, хванат да фучи със 102 км/час с мерцедес из града около 10:30 сутринта, и поиска оставката му. Чочков още не е казал дали ще се оттегли доброволно, изразил само съжаление за случилото се. Неговото провинение и в това, че след като разбрал, че е сниман, се опитал да принуди униформените да си замълчат.

С евентуалната оставка на Иван Чочков Георги Чергов на практика остава без заместници, тъй като Радослав Начев - заместник на отстранения Васил Костадинов заради убийството в Цалапица, избрал да отиде на друга длъжност. Сълко Литов напусна системата на МВР.

Чергов обясни, че е разговарял с Радослав Начев, който обаче предпочел възможността за бъдещо развитие като шеф на сектор "Специални тактически дейности" и процедурата вече е задвижена. 

Директорът на пловдивската полиция коментира и информация, че е върнал на постовете им компрометирани началници на районни управления.

"Разпознава се началникът на Шесто Николай Кирков. Искам да заявя, че не става въпрос за възстановяване. Той заема длъжността, на която е титуляр, от дълго време", посочи комисар Чергов и уточни, че по отношение на Кирков двукратно е издавана заповед за командироване, но тя е обжалвана и обявена за незаконна.

По думите на Чергов имало подобни твърдения и за началника на районното управление в Раковски Димитър Събчев.

"Проверката срещу него е приключила и заключението на комисията е, че не са констатирани дисциплинарни нарушения от негова страна", изтъкна Георги Чергов.

Освен това Димитър Събчев се отличавал с едни от най-добрите резултати сред началниците в Пловдивска област. Затова изготвил предложение да бъде назначен като зам.-директор на областната дирекция.

Освен Сълко Литов и Радослав Начев системата е напуснал и началникът на отдел "Икономическа полиция" Славчо Алексиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-329

2

6екеr4о

19.09 2023 в 09:52

Според мен туй полицеско шефче, шофирало наднормено, просто по милиционерски са го сготвили колегите му!?!

А и не е трудно да се досетим по какви причини...

22843

1

dolivo

19.09 2023 в 08:33

пазят един ретро лумпен, дето се има за господ

айде барем се хъсне, след като толкова го охвалиха , че професионалист когато не е зад волана

но надали - такова пробити морални кофи, са вредители по постовете отколкото някаква работа да вършат

изриване!