Разбиха група за нелегални боеве с кучета, питбул в тежко състояние умря

OFFNews 09 декември 2022 в 08:05 3765 0

Кучешки боеве

Снимка GettyImages

Кучешки боеве

Спецакция на полицията в Пазарджик разби група, организирала нелегални боеве с кучета, съобщава Нова телевизия. Арестувани са 23 души, сред които и 3 жени.

Групата е организирала нелегалните боеве със залагания край панагюрското село Елшица на труднодостъпен терен. Това е затруднило акцията на полицията.

При нея е установен ринг с настилка, метални огради и автономно осветление, за да могат боевете да се провеждат и в късните часове на денонощието, казва Мирослав Стоянов, говорител на полицията в Пазарджик пред Нова.

Кучетата, използвани за боевете са от породата питбул. Едно от тях е намерено в изключително тежко състояние вследствие битките. По-късно кучето е умряло въпреки усилията на ветеринарите.

Участниците в групата, провеждала битките и съответно залагала пари, е включвала хора на възраст от 17 до 63 години. Те са общували помежду си в затворена група. Всички са задържани за 24 часа.

Образувано е досъдебно производство, в хода на което ще бъде установено на кои от тях ще бъде повдигнато и обвинение, допълва Нова телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови