Протестиращи запалиха знаме на БСП пред президентството

OFFNews 17 юни 2014 в 10:31 7774 5

Протестиращи подпалиха партийното знаме на БСП пред сградата на президентството, където днес се провежда заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС).

На площада при "Дондуков" 2 се провежда протест на Движение за национално единство и спасение (ДНЕС), Dancenomore и "Атака". 

Малко след 10.00 часа група протестиращи запали знаме на БСП на жълтите павета пред президентството. Те обясниха, че не се притесняват от това дали са осквернили знамето, защото на 9 май, след проява на БСП е било запалено европейското знаме. 

Пред сградата на президентството има засилено полицейско присъствие. 

При пристигането си за заседанието под засилен полицейски кордон, почти всички политици, сред които Пламен Орешарски и Бойко Борисов, отказаха да дадат изявления пред медиите. Това направи само лидерът на "Атака". Волен Сидеров посочи, че все още датата 27 юли технически била възможна за провеждането на пресрочни избори.

Очаква се президентът да поиска от политическите лидери да се обединят около няколко ключови приоритета, сред които и подписването на споразумението за партньорство с Европейската комисия, заради финансовата рамка през следващите 6 години тъй като има риск за спиране на средствата по още две оперативни програми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови