Продължава издирването на тримата младежи в Стара планина

OFFNews 20 май 2014 в 07:54 4123 5

Планинските спасители продължават да издирват трима младежи в Стара планина.

Трето денонощие продължава издирването на тримата младежи, които изчезнаха в района на връх Ботев в почивните дни.

В операцията се включиха военен хеликоптер и парапланеристи, съобщи Нова телевизия.

Близо 50 планински спасители обхождат района на Централния Балкан. Това е най-мащабната спасителна операция, организирана у нас. Радиусът, който се претърсва, е огромен, съобщиха от Планинската спасителна служба.

Младежите са се изгубили, като са решили да направят преход към хижа „Рай". Те са тръгнали недподготвени и зле екипирани на този преход.

Сигнал са подали късно вечерта в събота, но се оказа, че не могат да дадат точни указания за местонахождението си.

Първият сигнал за младежите е получен от техен приятел, който не е бил с тях. Те са му се обадили, че са в района на голям водопад. При един от разговорите по телефона момчетата са казали, че се движат по пътека, виждат хижа и след половин час ще са при нея.

Около 21:40 ч. в събота обаче те са съобщили на служителите от Планинската спасителна служба, че не знаят къде се намират. Така е започнала акцията по издирването им.

Момчетата са напуснали пътеката, по която са се движили, защото започнало да вали и станало студено. В неделя сутринта те са съобщили, че са добре и са пренощували в пещера. Оттогава няма връзка с тях, тъй като мобилните им телефони са останали без батерии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови