Полицията бие Facebook група срещу Бойко

Юлиан Христов Последна промяна на 21 януари 2012 в 19:30 8296 14

Ралица Начкова   Снимка: Facebook
Ралица Начкова Снимка: Facebook

Полицаи нахлуха в къщата на момиче, създало група срещу Бойко Борисов и ГЕРБ във Facebook, и биха родителите му.

Хора, помощ! Вкъщи са нахлули полицаи с пистолети, бият и тормозят семейството ми. Помощ! Аз съм на работа в момента и не знам какво да правя,

написа днес 27-годишната Ралица Начкова в основаната от нея Facebook група „Аз няма да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ“, наброяваща 1993-ма участници към 20 часа на 21 януари. В момента, в който родителите й били нападнати, тя говорела с майка си по телефона и чула викове: "Лягай на земята!".

Репортер на OFFNews се свърза с Ралица, която потвърди станалото и помоли екипа ни да снима пораженията в къщата на семейството след нахлуването на полицаите. В момента наш екип пътува натам.

Случилото се потърпевшата майка на Ралица - Малина Начкова, описа така пред perunik.com:

Излизаме със съпруга ми с колата и паркираме пред офис на мобилен оператор, за да си платим сметките за телефоните. Аз останах в колата и разговарях с дъщеря ми Ралица по телефона, когато чух, че по колата се хвърля все едно снежна топка. След малко на прозореца видях човек с качулка и насочен автомат. Казаха ми да спра да говоря по телефона. Последното, което дъщеря ми е чула, е било да легна на земята. Закараха ни в нашата къща, като аз многократно питах за какво става въпрос и защо се прави всичкото това. Отговорът беше: “Трай, ма! Когато му дойде времето, ще разберете!". Обърнаха къщата с главата нагоре, изпочупиха вратите, а мен през цялото време заедно със съпруга ми ме държаха пред къщата пред очите на съседите с белезници. Впоследствие казаха на съпруга ми, че полицията е работила по сигнал, че в дома ни имало акцизни стоки. При претърсването на къщата не намериха абсолютно нищо, след което ни закараха във 2 РПУ, където ме накараха да напиша обяснение коя съм, какво съм завършила, работила и т.н.

Полицаите не са открили нищо незаконно притежавано в дома на семейството. OFFNews потърси обяснение от МВР след случилото се. От вътрешното министерство потвърдиха, че е била проведена такава "операция" по линия на Икономическа полиция. От пресцентъра казаха, че "полицаите извършили проверката в рамките на разследване за акцизни стоки без бандерол". Адвокат Марин Марковски е поел случая и с неговото отиване във 2 РПУ София, Малина и Петър Начкови са били освободени и срещу тях няма да има образувано наказателно производство. Пред OFFNews адвокат Марковски, който е бил с родителите на Ралица в полицейското управление, обясни, че при претърсването не са намерени доказателства, които да уличават клиентите му в каквото и да било престъпление. Той каза, че не знае по какъв сигнал са се отзовали полицаите в дома на сем. Начкови и допълни:

В момента, в който хората са били задъжани, ми се обади Ралица Начкова, отидохме в полицията, обърнахме се към прокуратурата и полицията... Разбрахме, че няма данни за престъпление. Полицията ги освободи веднага.

Той обясни, че бащата на Ралица има оплаквания по начина, по който полицаите са се отнесли с него при ареста и когато са го водили при полицията. „Той ще реши дали има основание дали да развие това оплакване“, обясни Марковски.

Тук можете да чуете първа част от записа с битото семейство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.01 2012 в 17:22

групата да не чака а да преяви ИСК, пед "АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД СОФИЯ ГРАД", по чл.4 от "ЗОДОВ", срещу: "СДВР" и "МВР" в наксимален размер...!

29.01 2012 в 16:35

Как иначе да се оправдават неправомерните разходи във МВР. Колко са разходите по отчет за цирка...!

23.01 2012 в 12:01

О, бедни ми наивний юроде! Поли-цаите пазят не другиго, а Поли-тиците, монарсите, олигарсите, т.е. Властта било то политическа, икономическа или политико-икономическа. Пазят институциите на Властта и тези, които ги олицетворяват – де факто и де юре, на теория и на практика, пазят имуществото на Властта, пазят властта на Властта. Пазят Властта от криминалността, но я пазят и от народа (от управляваните), в случай че той се развълнува. Затова пазят и народа да не се развълнува, пазят го от тези, които биха могли да го развълнуват. Народът трудно може да се развълнува спонтанно, трябва му катализатор, задачата на полицията е да неутрализира всички катализатори (а задачата на масмедиите е да изпускат парата и да удавят катализиращата информация в море от дезинформация и спам, манипулирайки общественото настроение и съзнание). В този смисъл и контролираната битова престъпност, отвличаща вниманието и енергията на гражданите от разните социални проблеми е даже желана.
Всеки, който още не е затъпял от медийната масова култура, ще си спомни как в края на 80-те, понятията комунизъм и полицейска държава бяха синоними. Но какво се е променило? Полицията и тогава, и сега върши едно и също: пази Властта, а управляваните са пазени дотолкова, доколкото да могат да плащат данъци. На тях се казва, че не може до всекиго да се постави полицай да го пази. Нещо повече, няма организирана престъпна група без участието на човек от полицията. „Нашата полиция ни пази“, а кой ще ни опази от полицията ни? Разликата между множество полицаи и криминални мутри е само в източника или източниците им на доход, който за тях е без значение, а от значение е само размерът му.
Полицаите ползват 30+10=40 дни платен годишен отпуск (2 календарни месеца). Пенсионират се на 43 години, като им дават по 20 заплати на куп при пенсионирането(срещу 63 години за пенсиониране и 0 допълнителни заплати за всеки непривилегирован). А социалните привилегии, тъй наречени придобивки: безплатен градски транспорт, храна и облекло? След пенсионирането си полицаите работят като охранители в частни охранителни фирми, охраняващи частни и общински обекти, където работят предимно те и други пенсионирани униформени. Така обществото им плаща два пъти: веднъж чрез данъците от държавния бюджет и повторно като на частни фирми (на пенсионираните полицаи), които и без друго взимат пари от пенсионния фонд, който се пълни от други, които работят двойно по-дълго време. Само че това е конфиденциална информация, някой казваше, че демокрацията е гласност – това е вече никому ненужно клише.
Полицаите източват по 20 години пенсионния фонд, който другите простосмъртни едва успяват само да пълнят. Повторно източват общински бюджети за дейност (охрана на обществен ред и имущество), за която МВР има бюджет, формиран от нашите данъци. И това ако не е супер яка „врътка“, здраве му кажи!
Когато са под контрол, престъпността и тероризмът укрепват властта на Властта. Властта няма интерес от изкореняването им, стига да не ги изпусне от контрол. На Властта и трябва баланс, динамично равновесие и контрол над престъпността, а не ликвидирането й. Как така ли? 1.Престъпността оправдава съществуването на силовите структури на Властта, които да я пазят и да поддържат статуквото. 2.Престъпността отвлича вниманието от социалните проблеми и изтощава енергията на потенциалните „бунтари“ и борци за гражданска справедливост. 3.Не на последно място, чрез колаборацията на властовите силови структури с криминалния свят, Властта може да се отърве от „неудобните опоненти“, които не играят „по правилата“ или не могат да бъдат отстранени „по правилата“. 4.Един вид престъпност служи за прикриване на друг вид престъпност, битовата прикрива едрата финансова и политико-финансова престъпност. 5.Самата престъпност служи за кофинансиране на властови структури и хора на Властта (естествено това е недоказуемо „по правилата“). Престъпността не изисква никакви инвестиции, нито изисква организационен ресурс. Тя се нуждае само от среда и от подходящи условия, и тогава тя се самозаражда, самоорганизира, самофинансира, самоподържа и саморазвива. Каква е ролята на полицията? – да контролира процеса.

23.01 2012 в 10:29

Вся власт советом!
Като не става с акъл, с бой ще се удържи властта!
Защо след повече от 20 години избрахме слугите на онези, които отрекохме, онези с Белене и Скравена?!
Агресивната простотия ще ни прати в идиокрацията по едноименния филм, но не след векове!

22.01 2012 в 12:31

На следващите избори пак за Бойко да гласувате! :)

22.01 2012 в 00:18

Хихи, кълве народа

курзалевски

21.01 2012 в 22:04

това е само началото на полицейския произвол,който не е заключван без причина ,той не знае за аккво става на въпрос.
пс.това е за службите които контролират ел.медии-
кучета крастави не ми пука от вас,

21.01 2012 в 21:54

И два мармота в багажника...

21.01 2012 в 21:25

Само при условие, че твърдяното от родителите и адвоката е истина (поне част от истината) и да не се премълчава нещо.

21.01 2012 в 21:23

Чл. 71. (1) Полицейските органи могат да извършват проверки в помещения без съгласието на собственика или обитателя или в тяхно отсъствие само когато:
1. следва да се предотврати непосредствено предстоящо или започнало тежко престъпление;
2. са налице данни, че в помещението се укрива лице, извършило тежко престъпление;
3. е необходимо оказване на неотложна помощ на лица, чийто живот, здраве или лична свобода се намират в опасност или са налице други случаи на крайна необходимост.
(2) След приключване на проверката полицейските органи са длъжни да съставят протокол, в който се посочват:
1. името и длъжността на служителя и неговата месторабота;
2. самоличността на собственика или обитателя;
3. основанието за проверката;
4. времето и мястото на извършването й;
5. резултатите от нея.
(3) Протоколът се подписва от полицейския орган, от един свидетел и от собственика или обитателя на помещението, когато той присъства. Отказът на собственика или обитателя да подпише протокола се удостоверява с подпис на свидетеля.
(4) Копие от протокола се предоставя на собственика или обитателя на помещението.
(5) За извършената проверка незабавно се уведомява съответният прокурор.