Пиян шофьор насочи пистолет към полицай край Берковица

OFFNews 07 ноември 2023 в 09:34 1606 2

мвр

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Мъжът и жената са задържани

24-годишен пиян шофьор насочи пистолет към полицаи, дошли да му помогнат, след като катастрофирал, предаде Нова ТВ.

Случаят се разиграва на пътя между Монтана и Берковица, близо до разклона за село Комарево.

Физическата саморазправа с полицаите продължила, след като жена, пътувала в колата, скъсала пагона на единия служител на реда.

Пробата за алкохол на водача отчела почти 2 промила. Мъжът и жената са задържани. Един от полицаите - младши автоконтрольор Илиян Илиев, разказа, че тръгнали по сигнал за семеен скандал в село Боровци, когато видели катастрофата и спрели.

"Забелязахме следи от катастрофа. Продължихме и видяхме катастрофирал автомобил. Спряхме, за да извършим проверка. Установихме в автомобила мъж и жена", обясни Илиев. 

Зад волана бил 24-годишният мъж от София, а до него - 20-годишната жена от Берковица.

"Пътничката слезе и започна да се държи грубо и арогантно. И двамата бяха във видимо нетрезво състояние. Шофьорът не слезе, но крещеше отвътре. Жената залитна и щеше да падне на пътното платно. Опитах се да я усмиря", допълни полицаят.

Колегата му Емил Соколов обясни, че и двамата задържани не са разбирали какво им говорят униформените, а са били "страшно неадекватни". Не са искали да окажат съдействие.

Шофьорът отказал да даде документите си. През това време полицаите видели, че има пистолет. Пътничката отново тръгнала да слиза от колата. Единият полицай се опитал да я задържи, за да не излезе на пътното платно.

"В този момент чух: "Ей сега ще видите какво ще стане, сега ще ви дам пистолет". Шофьорът слезе и извади пистолета. Аз го изблъсках, пистолетът падна на пътното платно", разказа Илиев. 

След това 24-годишният мъж и 20-годишната му спътничка са задържани. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1600

2

HolyDiver

07.11 2023 в 09:58

В България само нормалните граждани без провинения и съдебно минало НЕ могат да имат огнестрелни оръжия. Всичкото що е престъпник притежава такива...

2159

1

Kilca

07.11 2023 в 09:47

Има държави, където келеша нямаше да бъде заръжан, а случая приключен мигновено.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика