Откриха мина в морето пред плажа Корал

OFFNews 20 август 2017 в 12:19 8051 1

Спасител е открил морска мина на 30 метра в морето пред плажа Корал, на дълбочина 1.8 м. Подаден е сигнал на 112 и на Гранична полиция, съобщиха във фейсбук групата Да запазим Корал. 

След нашият сигнал мигновена реакция имаше от Гранична полиция и Военоморските сили. Вероятно единствените институции изпълняващи своите задължения стриктно и навременно... Адмирации! ... Народната милиция... очевидно заета отново с тарашенето на каравани по плажа (тази сутрин) - дойде точно 1 час след подадения сигнал, информира Atanas Rusev‎, който е публикувал и снимки на мината. 

Районът е отцепен, очаква се екип, който да обезвреди взривното устройство. 

Специализиран екип от Пункта за базиране Бургас, с ръководител капитан III ранг Красимир Иванов, се отправи около 13.00 ч. към плаж Корал, гр. Царево, където по-рано беше открита морска мина, съобщиха от военното министерство. По първоначални данни мината е с диаметър 60 см. и се намира на около 30 метра от бреговата линия, на дълбочина 1,40 м. Военнослужещите от състава на Военноморските сили са с водолазно оборудване и ще извършат разузнаване на обекта. Те ще предприемат необходимите действия за обезвреждането на морската мина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

20.08 2017 в 20:54

Тоя Atanas Rusev‎ по-умен и от бременна калинка бе ...:)
И какво точно трябва да прави Народната милиция с гнила морска мина? А на дъното на морето?