Откриха части от тялото на убитата брокерка в канализацията на Бургас

OFFNews 08 октомври 2021 в 14:27 4498 0

Снимка wikimedia

В канализацията на Бургас са открити останки от тялото на жестоко убитата брокерка Теодора Бахлова, съобщи днес директорът на Областната дирекция на полицията старши комисар Калоян Калоянов. 

"Извършихме преглед със специфична видеотехника на канализацията в близост до мястото, на което е държано тялото, и от записите установихме, че в канализацията има вещи и части, които може би касаят деянието. Със специална техника беше проверена канализацията и находките, до които се добрахме. Бяха част от кост на жертвата, зъб и проектил, който по общи признаци отговаря на оръжието, с което е извършено престъплението”, каза още той. 

От прокуратурата съобщиха, че мотивът за убийството на жената е спор с имуществен характер, в рамките на който жертвата настойчиво е търсела пари, движими или недвижими вещи от обвиняемия за убийството Станимир Рагевски.

Назначена е балистична експертиза от намерения проектил и се чакат резултатите.

Прокуратурата в Бургас излезе и с нови доказателства за второто жестоко убийство в града, извършено по индентичен начин. Тялото на брокерката и това на Юмер Мехмед бяха открити разчленени, а за жестоките престъпления е повдигнато обвинение за убийство на строителния предприемач Станимир Рагевски. 

Окръжен прокурор Георги Чинев съобщи на брифинг, че е открит електрическият трион, с който е нарязан трупът на Юмер Мехмед, намерен изхвърлен в чували в езерото Вая.

"Сабленият трион е открит в междуетажна площадка в кооперацията, в която е живеел готвачът Деян Дичев, обвинен в укривателство. По ножа е установена тъкан от тялото на Юмер Мехмед. Намерен е и телефонът, от който Юмер е извикан за срещата с Рагевски. Картата в него е предплатена за 3 години, като е произведено едно-единствено обаждане до жертвата Юмер Мехмед”, заяви той. 

Според прокуратурата мотивът за убийството е "обещания за неговото овъзмездяване, които не са били изпълнени".

По думите на Чинев предстои много внимателен и сериозен анализ на двете дела и може да се вземе решение за тяхното обединяване.

До момента обвиняемият Станимир Рагевски не дава никакви обяснения за жестоките деяния.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови