Освободиха единия от заподозрените подпалвачи

OFFNews 23 декември 2011 в 12:06 1811 0

Владислав Николов-Куката. Снимка: Сергей Антонов

Снимка Сергей Антонов

Владислав Николов-Куката

Съдът освободи от ареста заподозрения за палежите на автомобили в София Владислав Николов - Куката.  Магистратите от Софийски градски съд не откриха достатъчно доказателства в подкрепа на обвинението, че мъжът е извършителят на палежите на три автомобила на 12 декември в столичния квартал Западен парк, за което му наложиха най-леката мярка за неотклонение "подписка".  

Според съда няма достатъчно доказателства, които да уличават Николов в авторството на деянието.

Съдебният състав счете, че откритите следи от бензин и нафта по ръцете на обвиняемия не доказват вината на Куката. Тъй като тези вещества са широко разпространени, има различни начини и причини те да се окажат по ръцете на Николов, аргументираха се съдиите. Същия ден той е зареждал автомобила си на бензиностанция, а ден преди това Николов е бил на работното си място - автосервиз.

Съдиите смятат, че Куката дори е проявил активност, като се е обадил на тел. 112 и е съобщил за горящ автомобил. Това, че Николов е бил на мястото на палежа и че съседите не го познавали и го припознали като подозрителен, не е основание да се смята,че той е съпричастен с палежите. В същото време три полицейски екипа са направили проверка на самоличността му на мястото на инцидента, след което са го освободили, без да е имало подозрения срещу него.

Адвокатът Петър Величков поиска промяна на постоянния арест с аргумента, че снетите натривки от ръцете на Николов не са достатъчни, за да докажат, че палежите са извършени от него. Адвокатът каза още, че Куката е наркозависим, но той едва ли би се укрил, тъй като е записан  програма за метадоново лечение и има постоянен адрес.

"Нямам нищо общо с палежите, в които ме обвиняват", бяха единствените думи на Николов пред съдиите. Той не пожела да отговори на въпроси на журналисти.

Днешното решение на съда е окончателно и не подлежи на протест от страна на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !