Нищо ново: Влак на БДЖ пак пламна, евакуираха 30 пътници

OFFNews 28 септември 2020 в 14:41 3709 1

Пореден инцидент с пътнически влак на БДЖ.

В движение е пламнал локомотивът на жп композицията София-Бургас край жп прелеза на село Карагеоргиево, а кабината се е изпълнила с кълбета черен дим. 

Машинистите обаче са действали бързо, грабнали са пожарогасителите и са потушили огъня сами. Димът е тръгнал от машинното отделение на пострадалия локомотив и най-вероятно до него се е стигнало заради натрупване на масло по частите, разказаха от БДЖ за OFFNews.

През последните години локомотивите на БДЖ се поддържат изключително небрежно и заради тоталното безхаберие в закъсалата държавна компания подобни инциденти се случват често. 

Най-позитивното при днешния инцидент е, че влакът на държавните железници е бил почти празен. Затова изобщо не  е било проблем пътниците от всичките три вагона да бъдат евакуирани в последния от тях. Става дума за всичко на всичко 30 души.

Въпреки че ръководството на БДЖ бе сменено след като Ивайло Московски бе уволнен от поста транспортен министър, всички стари схеми за некачествени ремонти на свои хора в компанията продължават да са в ход. Многомилионни договори за модернизация на подвижния състав пак отиват във фирми, доказали некадърността си, а освен всичко друго и не се изпълняват в заложените срокове. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика